Friday , 29 March 2024

Αποκάλυψη: Ο κορωνοϊός κατασκευάστηκε σε εργαστήριο της Ουχάν από Κινέζους επιστήμονες

Την αποκάλυψη ότι ο κορωνοϊός κατασκευάστηκε σε εργαστήριο της Ουχάν από Κινέζους επιστήμονες, κάνει η βρετανική Daily Mail. 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα που επικαλείται έκθεση του Βρετανού καθηγητή, Angus Dalgleish και του Νορβηγού επιστήμονα, Birger Sørensen, η οποία πρόκειται να δημοσιευτεί στο επιστημονικό περιοδικό Quarterly Review of Biophysics Discovery, ο κορωνοϊός φαίνεται να προήλθε από Κινέζους επιστήμονες που έκαναν πειράματα σε έναν ιό που εντόπισαν σε νυχτερίδες, αυξάνοντας την μεταδοτικότητά του (Gain of function research), με σκοπό να μπορέσουν να προετοιμαστούν καλύτερα για μια πιθανή πανδημία.

Στη συνέχεια, οι επιστήμονες εφάρμοσαν την μέθοδο της «ανάστροφης μηχανικής» για να δείξουν ότι ο ιός προήλθε από νυχτερίδες, χωρίς ωστόσο αποτέλεσμα.

Να σημειωθεί ότι ο κύκλος των αποκαλύψεων ξεκίνησε την προηγούμενη εβδομάδα, όταν ο  Αμερικανός επιδημιολόγος, Άντονι Φάουτσι αποκάλυψε ότι οι  ΗΠΑ χρηματοδότησαν με 600.000 δολάρια το Ινστιτούτο Ιολογίας της Ουχάν ώστε να μελετηθεί αν οι κορωνοϊοί της νυχτερίδας μπορούν να προσβάλουν τον άνθρωπο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *