Friday , 19 April 2024

Αποκάλυψη: Τρία(!) χρόνια παλεύει αγρότης για να πάρει αναπηρική σύνταξη

Του Γ. Κατσιάνη

Ούτε ένα, ούτε δύο αλλά τρία(!) χρόνια περιμένει ένας αγρότης από την Εύβοια να λάβει την αναπηρική του σύνταξη, χωρίς όμως μέχρι σήμερα να τα καταφέρει.

Όπως αποκαλύπτει το thesseconomy.gr, ο Γολγοθάς του Μ.Θ. άρχισε τον Μάϊο του 2018, όταν κατέθεσε την αίτηση για να λάβει την σύνταξη αναπηρίας, προσκομίζοντας όλα τα απαραίτητα έγγραφα.

«Τον Ιούνιο του 2018 κοινοποιήθηκε η γνωμάτευση του ΚΕΠΑ που με έκρινε ακατάλληλο για εργασία με ποσοστό αναπηρίας 67% για τα επόμενα δύο χρόνια και συγκεκριμένα ως τις 31 Μαΐου του 2020», σημείωσε.

Τελικά, μετά από 26(!) μήνες αναμονής και συγκεκριμένα στις 28 Ιουλίου του 2020, ο ΕΦΚΑ άναψε το «πράσινο φως» για την έκδοση της σύνταξης.

Ωστόσο, η ταλαιπωρία του κ. Θ. δεν σταματά εδώ καθώς λόγω παρέλευσης της διετούς διάρκειας που όριζε το ποσοστό αναπηρίας του το ΚΕΠΑ Χαλκίδας, τον Ιούλιο του 2020 κατέθεσε και πάλι αίτηση για να εξεταστεί εκ νέου από επιτροπή του ΚΕΠΑ.

«Λόγω των εξελίξεων με τον κορωνοϊό, οι επιτροπές των ΚΕΠΑ σταμάτησαν την λειτουργία τους και περίμενα εξήμισι μήνες (Ιανουάριος 2021) για να εξεταστώ», τόνισε.

Αν και η νέα γνωμάτευση της επιτροπής αναγνωρίζει ποσοστό αναπηρίας 70% στον άτυχο άνδρα, μέχρι σήμερα δεν έχει λάβει την σύνταξη.

«Τηλεφώνησα στην κεντρική υπηρεσία του ΕΦΚΑ Αγροτών στην Αθήνα και ζήτησα να μιλήσω με κάποιον υπάλληλο στο τμήμα που έχει αναλάβει περιπτώσεις όπως η δική μου και μου απάντησε ο υπάλληλος ότι στο τμήμα απονομών συντάξεων δεν έχουν εγκαταστήσει τηλέφωνα(!)», αποκάλυψε ο παθών.

Να σημειωθεί ότι ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης παρέπεμψε την υπόθεση σε πειθαρχικό έλεγχο, προκειμένου να αποδοθούν ευθύνες στους αρμόδιους υπαλλήλους.   

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *