Friday , 29 March 2024

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ:Startup από τη Θεσσαλονίκη δημιούργησε πλατφόρμα που καταγράφει τα καθημερινά συμπτώματα των ασθενών με κορωνοϊό

Του Γ. Κατσιάνη

Μια πρωτοπόρα πλατφόρμα η οποία αναμένεται να παίξει σημαντικό ρόλο στην καταπολέμηση του κορωνοϊού και κάθε πανδημίας, ανέπτυξε startup από τη Θεσσαλονίκη.

Ο λόγος για την πλατφόρμα https://www.coronab.io/, μέσω της οποίας οι ασθενείς με επιβεβαιωμένες διαγνώσεις Covid-19 μπορούν να καταγράφουν τα συμπτώματά τους καθημερινά, μαζί με διάφορους παράγοντες που σχετίζονται με την υγεία, τη διατροφή και πολλά άλλα.  

Η πλατφόρμα Corona-Bio δεν είναι απλά μια εφαρμογή αλλά ένα σύστημα που χρησιμοποιεί πρωτόκολλα, μεθοδολογία και τεχνολογία HL7, Open – HER.

Το πρωτοποριακό σύστημα ανέπτυξαν τα μέλη της Metabio και αποτελεί παράγωγο συστηματικού και πολυετούς έργου έρευνας που συμβουλεύουν διάσημοι και καταξιωμένοι επιστήμονες και ειδικοί της αγοράς και τους τομείς της Ιατρικής, της Φαρμακευτικής και του ΒιοBanking.  

Στόχος της πλατφόρμας είναι να βοηθήσει στην ανάπτυξη νέων στρατηγικών υγειονομικής περίθαλψης για την καταπολέμηση της πανδημίας του κορωνοϊού αλλά και άλλων πανδημιών στο μέλλον, καταγράφοντας όσο το δυνατόν περισσότερες περιπτώσεις, συμπεριλαμβανομένων μη νοσηλευόμενων ασθενών που είναι θετικοί για τον ιό με ήπια, μέτρια ή χωρίς συμπτώματα.  

Η Metabio έχει έδρα στη Θεσσαλονίκη και δραστηριοποιείται στον χώρο του software as a service, βελτιώνοντας την αξία και την χρηστικότητα των βιοδειγμάτων μέσω των παραγόμενων συνοδευτικών δεδομένων ενώ ενισχύθηκε από πρόγραμμα επιτάχυνσης της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας (ΑΖΚ).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *