Thursday , 28 March 2024

Αποκλιμάκωση βλέπει ο Γκ.Μαγιορκίνης – Νέα μέτρα για την εστίαση φέρεται να εξετάζει η Κυβέρνηση

Αποκλιμάκωση του αριθμού των κρουσμάτων τις επόμενες δύο εβδομάδες θεωρεί ως το πιο πιθανό σενάριο ο επίκουρος καθηγητής Ιολογίας στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο της Αθήνας και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων, Γκίκας Μαγιορκίνης. Στο μεταξύ νέα μέτρα, όσον αφορά την εστίαση φέρεται να εξετάζει σοβαρά η Κυβέρνηση.

Όπως ανέφερε μιλώντας στον τηλεοπτκικό σταθμό Σκάϊ ο κ.Μαγιορκίνης “είμαστε στη φάση όπου, θα έλεγα, βλέπουμε μια επιπέδωση της καμπύλης, είναι νωρίς όμως να το πούμε με ασφάλεια”, εάν λάβουμε υπ’ όψιν μας τι συνέβη στο Λονδίνο, ένα μεγάλο αστικό κέντρο στο οποίο δεν ελήφθησαν μέτρα, και η αποκλιμάκωση έχει ήδη ξεκινήσει και μάλιστα από τις νεαρές ηλικίες, οι οποίες είναι οι πιο κοινωνικά ενεργές. 

Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληρoφορίες, η Κυβέρνηση δέχεται και εξετάζει εισηγήσεις περί πρόσθετου περιορισμού του αριθμού των πελατών εντός των καταστημάτων εστίασης, όπως και για πλήρη αποκλεισμό των ανεμβολίαστων και από τους εξωτερικούς χώρους των καταστημάτων εστίασης αν δεν έχουν αρνητικό rapid test.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *