Thursday , 28 March 2024

Απόπειρα παράνομης εισόδου στην Ελλάδα προσφύγων, ασθενών με κορωνοϊό, μέσω Τουρκίας, «βλέπει» ο υπουργός Εθνικής Άμυνας

Ανοιχτό το ενδεχόμενο μεταξύ των προσφύγων που επιχειρούν να εισέλθουν παράνομα στη χώρα μας να υπάρχουν και κάποιοι που νοσούν από κορωνοϊό, άφησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Μιλώντας στο Thema Radio 104,6 FM ο κ. Παναγιωτόπουλος τόνισε πως είναι υπαρκτή η πιθανότητα «να υπάρχουν και ασθενείς (πρόσφυγες) στα ρεύματα που κατευθύνονται προς την Ελλάδα και κατ’ επέκταση προς την Ευρώπη».

«Θεωρώ πως θα πρέπει να συνεκτιμηθεί αυτός ο κίνδυνος. Δεν ξέρω αν είναι οργανωμένη συμπεριφορά της Τουρκίας ή αν έτσι και αλλιώς θα γίνονταν, δεδομένου ότι η Τουρκία είναι από τις χώρες που έχουν πληγεί όσον αφορά την έξαρση της πανδημίας», υπογράμμισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Επιπλέον, ο κ. Παναγιωτόπουλος ανακοίνωσε τη χορήγηση αδειών, διάρκειας δύο εβδομάδων στους σπουδαστές των στρατιωτικών σχολών, «οι οποίοι ήταν έγκλειστοι εδώ και δύο μήνες», λόγω της πανδημίας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *