Friday , 3 May 2024

Απόφοιτοι υπαξιωματικοί στρατιωτικών σχολών: “Επιτακτική ανάγκη η επαναφορά των επιδομάτων εορτών και θερινής άδειας”

Του Γ.Κατσιάνη

Την επαναφορά των επιδομάτων Χριστουγέννων, Πάσχα και θερινής άδειας ζητά το Συντονιστικό Συμβούλιο συλλόγων αποφοίτων ανώτατων στρατιωτικών σχολών υπαξιωματικών (ΑΣΣΥ).

Με κοινή τους επιστολή προς τα υπουργεία Εθνικής Άμυνας, Οικονομίας και Οικονομικών, οι πέντε σύλλογοι αποφοίτων (ΣΑΣΜΥ, ΣΑΣΜΥΝ, ΣΑΣ,ΣΑΙΡ, ΣΑΣΥΔΑ) χαρακτηρίζουν ως “επιτακτική ανάγκη, τόσο για λόγους κοινωνικής δικαιοσύνης, όσο και για την τόνωση της ελληνικής οικονομίας” την επαναφορά των συγκεκριμένων επιδομάτων.

“Πλέον, με δεδομένη την αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας και την έξοδο από την ‘Ενισχυμένη Εποπτεία’, η διατήρηση της κατάργησης στερείται πλέον αιτιολογίας”, τονίζεται, μεταξύ άλλων, στην σχετική επιστολή.

Επιπλέον, το Συντονιστικό Συμβούλιο επισημαίνει ότι η ενσωμάτωση των επιδομάτων στις τακτικές αποδοχές των υπαξιωματικών θα συμβάλλει στην “αύξηση της αγοραστικής τους δύναμης, στην τόνωση της εμπορικής κίνησης και ενίσχυση της αγοράς καθώς και στην εξάλειψη του αισθήματος αδικίας και του κοινωνικού αυτοματισμού”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *