Thursday , 28 March 2024

Από αύριο στις 6 το πρωί τα μέτρα του ”κόκκινου συναγερμού” σε Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Ροδόπη, από τη Δευτέρα η απαγόρευση των μετακινήσεων

Από αύριο στις 6 το πρωί θα ισχύουν τα μέτρα που προβλέπονται για το επίπεδο συναγερμού 4 στο Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας για τον κορωνοϊό και αφορούν τη Θεσσαλονίκη, τη Λάρισα και τη Ροδόπη, όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς. Οπως επισήμανε ωστόσο, τα μέτρα για την απαγόρευση των μετακινήσεων θα ισχύουν από τη Δευτέρα στις 6 το πρωί, προκειμένου να διευκολυνθούν οι πολίτες που θέλουν να μετακινηθούν.

Οπως είπε ο υφυπουργός στη Θεσσαλονίκη υπάρχουν 1.955 ενεργά κρούσματα και 4.399 στενές επαφές που βρίσκονται σε κατ’οίκον απομόνωση, ενώ ο μέσος όρος ηλικίας των κρουσμάτων έχει ανέβει τις τελευταίες ημέρες στα 35,2 έτη.

Ανακοίνωσε ακόμα ότι στο επίπεδο 3 της αυξημένης ετοιμότητας θα βρίσκονται από αύριο στις 6 το πρωί οι περιφερειακές Ενότητες Πέλλας, Δράμας, Εβρου, Ξάνθης, Κιλκίς, Χαλκιδικής, Καβάλας, Πιερίας και Ημαθίας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *