Thursday , 25 April 2024

Από γάμο τα 22 κρούσματα κορωνοϊού στην Κοζάνη- Τι ισχύει για τα πρόστιμα στις κοινωνικές εκδηλώσεις

Από γάμο φαίνεται πως προέκυψαν τα 22 κρούσματα κορωνοϊού που εντοπίστηκαν σε ένα εικοσιτετράωρο στον δήμο Βοΐου στην Κοζάνη. Σύμφωνα με το Open, έπειτα από την ιχνηλάτηση των επαφών των κρουσμάτων προέκυψε ότι η διασπορά του φέρεται να έγινε σε γάμο που έγινε τον Δεκαπενταύγουστο. 

Υπενθυμίζεται ότι από τις 15 Αυγούστου μειώθηκε κατά 50% ο αριθμός των καλεσμένων σε κοινωνικές εκδηλώσεις με τον μέγιστο αριθμό να είναι πλέον στους 50. Η απόφαση ισχύει στις Περιφέρειες Αττικής, Κρήτης και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στις Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Λάρισας, Κέρκυρας, Καρδίτσας, Πέλλας και Πιερίας και στους δήμους Μυκόνου, Πάρου, Θήρας, Βόλου, Κατερίνης, Ρόδου, Αντιπάρου, Ζακύνθου και Κω.

Σε ότι αφορά στα πρόστιμα, για τα φυσικά πρόσωπα που παρακολουθούν τις εκδηλώσεις προβλέπεται πρόστιμο 150 ευρώ, για τις επιχειρήσεις που διοργανώνουν τις εκδηλώσεις για την πρώτη παράβαση διοικητικό πρόστιμο 3.000 ευρώ και για τη δεύτερη παράβαση διοικητικό πρόστιμο 5.000 ευρώ και αναστολή λειτουργίας για 15 ημερολογιακές ημέρες.

Για την περίπτωση φυσικών προσώπων που διοργανώνουν εκδηλώσεις, για την πρώτη παράβαση διοικητικό πρόστιμο 3.000 ευρώ και για τη δεύτερη παράβαση διοικητικό πρόστιμο 5.000 ευρώ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *