Friday , 26 April 2024

Από σήμερα σε λειτουργία το κοινωνικό πλυντήριο του Δήμου Θεσσαλονίκης

Σοφία Ξανθοπούλου

Ακόμη μία πρωτοβουλία με σκοπό την υποστήριξη ανθρώπων που ανήκουν σε ευαίσθητες πληθυσμιακές ομάδες αναλαμβάνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης, προχωρώντας στην οργάνωση κοινωνικού πλυντηρίου στο κτίριο της οδού Ειρήνης 2-4.

Η παραλαβή των αναγκαίων συσκευών για τη λειτουργία του Κοινωνικού Πλυντηρίου Skip έγινε σήμερα παρουσία του Δημάρχου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνου Ζέρβα, του Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής Χάρη Αηδονόπουλου και του Γενικού Διευθυντή της Unilever Andrew Kennedy.

Το ωράριο κατά το οποίο όσοι επιθυμούν μπορούν να φέρουν τα ρούχα τους είναι από τις 09:00 μέχρι τις 13:00. Πριν και μετά το ωράριο που είναι διαθέσιμο για το κοινό θα γίνεται αφύγρανση και εξαερισμός του χώρου.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας ευχαρίστησε την εταιρεία Unilever για την προσφορά της τονίζοντας πως «σε εποχές δυσκολιών και ανάγκης για ουσιαστική κοινωνική αλληλεγγύη, είναι σημαντικό παράλληλα με τις προσπάθειες της δημοτικής αρχής να υπάρχει και η βοήθεια του ιδιωτικού τομέα».

«Το κοινωνικό πρόσωπο της εταιρείας βοηθά τον δήμο Θεσσαλονίκης να είναι για μια ακόμα φορά πρωτοπόρος στην ανάσχεση της ανθρωπιστικής κρίσης», υπογράμμισε ο κ. Αηδονόπουλος.

Ο Γενικός Διευθυντής της Unilever, Andrew Kennedy, εξέφρασε τη χαρά του για την δημιουργία του κοινωνικού πλυντηρίου επισημαίνοντας πως «δίνουμε πρόσβαση σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες» ενώ συνεχάρη τον δήμαρχο της πόλης για αυτήν την πρωτοβουλία.

Τα πλυντήρια για το κοινωνικό πλυντήριο του δήμου Θεσσαλονίκης αποτελούν χορηγία της εταιρείας Unilever, η οποία θα προμηθεύει για τα επόμενα τέσσερα χρόνια και τα απαραίτητα απορρυπαντικά.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *