Friday , 26 April 2024

Από τα lockdown στην ανοσία της αγέλης

Του Γ. Κατσιάνη

Όποιος βρέθηκε χθες στην παραλιακή λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου για να δει από κοντά την μεγαλειώδη στρατιωτική παρέλαση, θα διαπίστωσε ότι ελάχιστοι ήταν αυτοί που φορούσαν μάσκες.

Βεβαίως, δεν αναφέρομαι σε αυτούς που παρέλαζαν αλλά στους θεατές.

Αναμφισβήτητα, πρόκειται για εξόφθαλμη παραβίαση της ανακοίνωσης που εξέδωσαν τα υπουργεία Υγείας και Εσωτερικών για την υποχρεωτικότητα χρήσης μάσκας για όλους όσους θα παρακολουθούσαν την στρατιωτική παρέλαση.

Την ίδια ώρα, έχει ατονήσει δραματικά ο ρυθμός των εμβολιασμών,με αποτέλεσμα ακόμα και κυβερνητικά στελέχη να αποφεύγουν να πάρουν θέση,δημοσίως επί του θέματος.

Ωστόσο, το πλέον ανησυχητικό φαινόμενο είναι η στωϊκότητα με την οποία αντιμετωπίζει την κατάσταση η Πολιτεία, όταν λίγους μήνες πριν λάμβανε δραστικά μέτρα προστασίας και προχωρούσε, είτε σε πανελλαδικά, είτε σε τοπικά lockdown.

Ούτε λόγος για επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού σε άλλους τομείς.

Από την άλλη, ο αριθμός των κρουσμάτων αυξάνει ραγδαία,με αποτέλεσμα πολλοί λοιμωξιολόγοι να αναμένουν το επόμενο διάστημα ως και 5.000 κρούσματα, ημερησίως.

Επιπλέον, πήγε περίπατο και η έννοια της ατομικής ευθύνης όταν η πανδημία είναι εδώ και εξακολουθεί να αφαιρεί ανθρώπινες ζωές.

Τελικά, αναρωτιέμαι μήπως εξαρχής στόχος ήταν η εφαρμογή της ανοσίας της αγέλης;

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *