Thursday , 25 April 2024

Ξεναγοί: Από την αρχή της πανδημίας μέχρι και σήμερα, ζουν με 227 ευρώ τον μήνα!

Του Γ. Κατσιάνη

Με ρυθμό… χελώνας συνεχίζεται η καταβολή των οικονομικών ενισχύσεων στους ξεναγούς, μετά το «πράσινο φως» που άναψε για την καταβολή αποζημίωσης ειδικού σκοπού για τον μήνα Ιούνιο!

Ειδικότερα, δικαιούχοι της οικονομικής ενίσχυσης των 534 ευρώ είναι «τα πρόσωπα που ασκούν το επάγγελμα του ξεναγού και είναι υπόχρεα καταβολής εισφορών στον e- ΕΦΚΑ καθώς και τα πρόσωπα που αποφοίτησαν από διετούς φοίτησης Σχολές Ξεναγών εντός του 2019, του 2020 και του 2021 και είναι εγγεγραμμένα στο Μητρώο Ξεναγών (ΜΗ.ΞΕΝ.) και διαθέτουν ξεναγική ταυτότητα».                                             

Ωστόσο, το επίδομα των 534 ευρώ θα λάβουν όσοι ξεναγοί «δεν έχουν σύμβαση εξαρτημένης εργασίας σε κάποιον εργοδότη, δεν είναι δικαιούχοι και έλαβαν ή λαμβάνουν ή θα λάβουν τακτική επιδότηση ανεργίας από τον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) και δεν λαμβάνουν την αποζημίωση ειδικού σκοπού από οποιαδήποτε αιτία». 

Να σημειωθεί ότι από την αρχή της πανδημίας μέχρι και σήμερα, οι ξεναγοί έχουν λάβει αποζημίωση ειδικού σκοπού μόνο για εννιά μήνες και συγκεκριμένα για τα διαστήματα Μαρτίου-Απριλίου 2020 (800 ευρώ), Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου 2020 (1068 ευρώ) και Ιανουαρίου-Μαΐου 2021 (2670 ευρώ).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *