Thursday , 18 April 2024

Από τον…Ιούλιο περιμένουν την έκτακτη επιχορήγηση οι ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων-Τι ζητά βουλευτής της ΝΔ

Του Γ. Κατσιάνη

Τρεις μήνες μετά την κατάθεση της τροπολογίας του υπουργείου Οικονομικών για τη χορήγηση έκτακτης επιδότησης στους ιδιοκτήτες των τουριστικών λεωφορείων, οι  δικαιούχοι δεν έχουν δει ακόμα το… χρώμα του χρήματος.

Όπως τονίζει με ερώτηση του στη Βουλή ο βουλευτής ΝΔ Ημαθίας, Λάζαρος Τσαβδαρίδης, η καθυστέρηση που παρατηρείται στην καταβολή της επιδότησης προκαλεί «ανησυχία σε έναν κλάδο που επλήγη βαθιά από την υγειονομική κρίση, μένοντας επαγγελματικά και οικονομικά μετέωρος για πάνω από μισό χρόνο».

Επιπλέον, ο βουλευτής ΝΔ Ημαθίας ρωτά τους υπουργούς Οικονομικών, Τουρισμού και Μεταφορών πότε προγραμματίζουν να εκδώσουν την σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) καθώς και «ποιο είναι το ακριβές ποσό ενίσχυσης (που θα καταβληθεί) ως αντίδοτο στις ζημιές που υπέστησαν» από τον περιορισμό του ανώτατου ορίου πληρότητας των επιβατών (65%).

Επίσης, ο κ. Τσαβδαρίδης αναρωτιέται αν οι αρμόδιοι υπουργοί προτίθενται να χορηγήσουν έκτακτο επίδομα στήριξης του κλάδου «για την επαγγελματική ‘ακινησία’ που έμειναν σε όλο ουσιαστικά το 2020».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *