Wednesday , 24 April 2024

Από τον Οκτώβριο του 2018 (!) έχουν να πραγματοποιηθούν εξετάσεις οδήγησης στην Κεντρική Μακεδονία

Παρά το γεγονός ότι στις 12 Μαρτίου τέθηκε σε εφαρμογή ο νόμος 4599/2019 που αφορά τις διαδικασίες των δοκιμασιών προσόντων και συμπεριφοράς υποψηφίων οδηγών, μέχρι σήμερα δεν έχουν πραγματοποιηθεί πρακτικές εξετάσεις για την απόκτηση διπλωμάτων στην Κεντρική Μακεδονία.

Ο λόγος είναι ότι και οι 13 περιφέρειες της χώρας δεν έχουν εναρμονιστεί με τα νέα δεδομένα.

Ενδεικτικά θα αναφέρω από τις αρχές του έτους μέχρι και σήμερα, υπάρχουν 7.000 εκκρεμείς αιτήσεις στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και όπως σημείωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτών Υποψηφίων Οδηγών Ελλάδος (ΟΕΥΟΕ), Γιώργος Χριστοδούλου, ο αριθμός αυτός είναι πολλαπλάσιος, αν αναλογιστεί κανείς ότι είχαν προηγηθεί άλλοι έξι μήνες όπου δεν πραγματοποιούνται εξετάσεις για την απόκτηση διπλώματος, λόγω αποχής των υπαλλήλων των περιφερειών.

Αποτέλεσμα της κατάστασης είναι σήμερα 2500 ιδιοκτήτες σχολών οδηγών να βρίσκονται σε οικονομικό αδιέξοδο και 150.000 υποψήφιοι οδηγοί να περιμένουν την διεξαγωγή των εξετάσεων.

“Οι εκπαιδευτές οδήγησης και κυκλοφοριακής αγωγής είναι υπεύθυνοι για την εκπαίδευση των υποψήφιων οδηγών και όχι για την εξέταση τους, διαδικασία για την οποία την αποκλειστική ευθύνη φέρουν οι περιφέρειες της χώρας”, τονίζει, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωση της η ΟΕΥΟΕ.

Οι ιδιοκτήτες σχολών οδηγών φέρονται αποφασισμένοι να προσφύγουν στη δικαιοσύνη, σε περίπτωση που δεν αρχίσουν άμεσα οι εξετάσεις.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *