Wednesday , 1 May 2024

Από το ΕΠΑΛ Σταυρούπολης ξεκίνησε η καμπάνια επαγγελματικού προσανατολισμού του ΣΕΒΕ σε μαθητές λυκείων

Του Γ.Κατσιάνη

Πριν από δύο μήνες, το thesseconomy.gr είχε αποκαλύψει την πρόθεση της διοίκησης του ΣΕΒΕ για την έναρξη καμπάνιας ενημέρωσης επαγγελματικού προσανατολισμού σε μαθητές λυκείων της Θεσσαλονίκης (Καμπάνια επαγγελματικού προσανατολισμού του ΣΕΒΕ σε μαθητές λυκείων της Θεσσαλονίκης – Thesseconomy).

Η πρωτοβουλία, λοιπόν έγινε πράξη και η εκκίνηση δόθηκε από τα 1ο και 2ο Επαγγελματικά Λύκεια (ΕΠΑ.Λ.) Σταυρούπολης (φωτογραφία).

Ο πρόεδρος του ΣΕΒΕ, Σίμος Διαμαντίδης ενημέρωσε τους μαθητές και τις μαθήτριες για τα επαγγέλματα του μέλλοντος καθώς και για τις διαθέσιμες θέσεις και ειδικότητες που υπάρχουν στις επιχειρήσεις σε τομείς, όπως η διοίκηση και η οικονομίας, η υγεία, η πληροφορική και η μηχανολογία.

“Είναι πολύ σημαντική αυτή η ενημέρωση ώστε τα παιδιά να ξέρουν τι να σπουδάσουν για να βρουν την δουλειά που τους ταιριάζει και οι επιχειρήσεις τους εργαζόμενους που χρειάζονται”, τόνισε ο κ. Διαμαντίδης και σημείωσε ότι ανάλογες ενημερωτικές δράσεις θα γίνουν και σε σχολεία της ανατολικής Θεσσαλονίκης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *