Friday , 19 April 2024

Από 15 Ιουλίου επαναλειτουργεί πλήρως η αεροπορική σύνδεση Ελλάδας- Μεγάλης Βρετανίας

Η αεροπορική σύνδεση Ελλάδας- Βρετανίας θα τεθεί σε πλήρη επαναλειτουργία από τις 15 Ιουλίου.

”Σε συνεργασία με τη βρετανική κυβέρνηση και ακολουθώντας τη συμβουλή των ειδικών η κυβέρνηση ανακοινώνει την επανάληψη των απευθείας πτήσεων από τη Βρετανία προς όλα τα αεροδρόμια της χώρας από τις 15 Ιουλίου» είπε κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας. 

Να θυμίσουμε ότι το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής η βρετανική κυβέρνσηη εξέδωσε μία λίστα με τις χώρες για τις οποίες το Ηνωμένο Βασίλειο ανοίγει τα σύνορά του από τις 10 Ιουίου χωρίς την καραντίνα των 14 ημερών. Σε αυτήν ήταν τελικά και η Ελλάδα, παρά το γεγονός ότι οι αρχικές πληροφορίες την ήθελαν στην «κόκκινη λίστα». 

Μάλιστα το πρωί εκείνης της ημέρας μιλώντας στο BBC ο Βρετανός υπουργός Μεταφορών, Γκραντ Σαρπς, είχε θέσει θέμα αμοιβαιότητας σχετικά με την απαγόρευση που διατηρούσε εν ισχύ η Ελλάδα για τις πτήσεις από τη Βρετανία. «Η αμοιβαιότητα δεν μπορεί να έρθει πριν από τις 15 Ιουλίου για την Ελλάδα και αυτό είναι θέμα για την ίδια την Ελλάδα» είχε πει για να διαψευστεί ωστόσο από την επίσημη λίστα λίγες ώρες αργότερα. 

Η συμπερίληψη της Ελλάδας στη «λευκή λίστα» ήρθε έπειτα από πυρετώδεις διαβουλεύσεις που προηγήθηκαν και αφού από ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας είχε αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο να αποφασιστεί σχετικά άμεσα η άρση της απαγόρευσης απευθείας πτήσεων τόσο για τη Βρετανία όσο και για τη Σουηδία. 

Για την περίπτωση της Σουηδίας σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε πως οι αρχές παρακολουθούν τα επιδημιολογικά δεδομένα και θα λάβουν τις αποφάσεις ανάλογα με την εξέλιξή τους. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *