Friday , 3 May 2024

Αρνητικό ρεκόρ: Μέσα σε 24 ώρες 7 άνθρωποι πνίγηκαν σε ελληνικές θάλασσες – Οι δύο σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική

Με αφορμή τους δύο ανθρώπους που έχασαν χθες τη ζωή τους σε παραλίες της Θεσσαλονίκης και της Χαλκιδικής για μία ακόμη φορά διαπιστώνονται οι ανησυχητικές διαστάσεις που παίρνουν τα περιστατικά πνιγμών στη θάλασσα. Μέσα σε 24 ώρες (χθες) ανασύρθηκαν 7 νεκροί από τις ελληνικές θάλασσες την ώρα που οι ειδικοί επισημαίνουν πως απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή όταν κάποιος αποφασίσει να μεταβεί στη θάλασσα για να κάνει μπάνιο. Άνω των 70 ετών η πλειονότητα των λουόμενων που ανασύρθηκαν νεκροί σε Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική, Εύβοια, Αττική, Αιδηψό και Σαντορίνη.

Σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική
Χωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε 73χρονη χθες το πρωί από τη θαλάσσια περιοχή Σκάλας Περαίας στη Θεσσαλονίκη. Διεκομίσθη με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Γ. Παπανικολάου» όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της. Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας–νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης.
Επίσης χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε χθες πρωί 74χρονος από τη θαλάσσια περιοχή Φούρκας στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής. Διεκομίσθη με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Κασσάνδρας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας–νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης.

Σε Αττική
Χωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε χθες το πρωί από τη θαλάσσια περιοχή όρμου Βουλιαγμένης Αττικής, 79χρονη. Διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Ασκληπιείο Βούλας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.
-Επίσης, χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε χθες το απόγευμα από τη θαλάσσια περιοχή παραλίας Αρτέμιδας Αττικής 74χρονος. Διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Ραφήνας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Στο Τολό
Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε χθες το πρωί από τη θαλάσσια περιοχή παραλίας στο Τολό Αργολίδας, 73χρονος. Αρχικά του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από ναυαγοσώστες και ιδιώτες και στη συνέχεια διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Αργολίδας/Νοσηλευτική Μονάδα Ναυπλίου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Στην Αιδηψό
Την ίδια ώρα, χωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε από τη θαλάσσια περιοχή παραλίας Αγίου Γεωργίου Λιχάδας στην Εύβοια, μία 67χρονη. Μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Ιστιαίας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Στη Σαντορίνη
Τέλος, χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε χθες το πρωί από τη θαλάσσια περιοχή της παραλίας «Καμαριού» ν. Θήρας, ένας 81χρονος. Με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Θήρας, στη Σαντορίνη, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *