Friday , 29 March 2024

Αρχίζουν τη Δευτέρα οι χειμερινές εκπτώσεις αλλά με κλειστά καταστήματα!

Αρχίζουν τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου οι χειμερινές εκπτώσεις αλλά για πρώτη φορά μετά από 107 χρόνια με κλειστά τα εμπορικά καταστήματα και με τη δυνατότητα ηλεκτρονικών πωλήσεων. Οι χειμερινές εκπτώσεις θεσμοθετήθηκαν με το άρθρο 7 του Ν. 146/1914.

Ο εμπορικός κόσμος βρίσκεται στα πρόθυρα της καταστροφής ενώ ήδη κάποια καταστήματα έβαλαν λουκέτο. “Επιμένουμε στην πρότασή μας για άμεσο άνοιγμα της αγοράς με τη μορφή του click away, όπως απόλυτα συντεταγμένα λειτούργησε την περίοδο των γιορτών και ζητούμε για μια ακόμη φορά να μπει ένα πλάνο λειτουργίας της αγοράς τους επόμενους μήνες με την δυνατότητα υποδοχής των πελατών, σύμφωνα με τους υγειονομικούς κανόνες με ραντεβού” επισημαίνουν οι εμπορικοί σύλλογοι της χώρας.

“Οι έμποροι είναι στα πρόθυρα νευρικής κρίσης”. Αυτό, τόνισε μεταξύ άλλων, μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6 ο πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Αθηνών Σταύρος Καφούνης σημειώνοντας ότι «η ψυχολογία των συναδέλφων μου είναι σε χειρότερη κατάσταση», με αφορμή τις αποφάσεις για το λιανεμπόριο. “Δυστυχώς χθες μπήκαμε σε μία συζήτηση ότι προτιμούμε να ανοίξουν τα σχολεία παρά το λιανεμπόριο, το οποίο δημιουργεί αυτοματισμούς και ένα κακό κλίμα” , ανέφερε ο κ. Καφούνης, ο οποίος συμπλήρωσε ότι “είναι άξιο απορίας γιατί αντί να ανοίξουμε τη Δευτέρα, έστω και με το click away, βρεθήκαμε να πηγαίνουμε πίσω”.

“Το άνοιξε – κλείσε” είναι ό,τι χειρότερο” σχολιάζει και ο πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Θεσσαλονίκης Παντελής Φιλιππίδης και ζητά ενιαίο άνοιγμα της αγοράς.

“Με την παρούσα κατάσταση της αγοράς, το οικονομικό επιτελείο θα πρέπει πλέον να προετοιμαστεί για το ενδεχόμενο καταγραφής στις αρχές του έτους ενός διψήφιου ποσοστού ύφεσης”, αναφέρει ο Βασίλης Κορκίδης, πρόεδρος του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Αττικής.

Πάντως, πολυεθνικές και ελληνικές αλυσίδες ένδυσης και υπόδησης, που διαθέτουν e-shops προσφέρουν ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα εκπτώσεις από 20% έως 70%, ενώ πακέτα προσφορών έχουν λανσάρει και οι μεγάλες αλυσίδες αθλητικών ειδών, καλλυντικών, ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών, καθώς και οι εταιρείες που εμπορεύονται είδη σπιτιού.

Οι χειμερινές εκπτώσεις θα διαρκέσουν έως τα τέλη Φεβρουαρίου.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *