Wednesday , 17 April 2024

Αστικές παρεμβάσεις, ύψους 38,6 εκατ. ευρώ στους δήμους Θεσσαλονίκης και Καλαμαριάς

Το «πράσινο φως»  για τηνυλοποίηση έργων, ύψους 38,6 εκατ. ευρώ στους δήμους Θεσσαλονίκης και Καλαμαριάς με πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης, άναψε το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΚΑ).

Ειδικά για το δήμο Θεσσαλονίκης, το ΥΠΕΚΑ ενέκρινε κονδύλια, ύψους 29.679.967,00 ευρώ για την ανάπλαση οδών στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, η επιλογή των οποίων έχει προκύψει κατόπιν συμμετοχικού σχεδιασμού από τις δημοτικές ενότητες, περιλαμβάνοντας εμβληματικές οδούς της πόλης (π.χ. Εγνατία).

Οι παρεμβάσεις στο δήμο Θεσσαλονίκης αφορούν  εργασίες ανάπλασης, καινοτόμες παρεμβάσεις με σκοπό την οικονομική ανασυγκρότηση τοπικών εμπορικών οδών σε όλες τις δημοτικές κοινότητες, υπογειοποίηση κάδων και δαπάνες για δίκτυα Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας, Αρχαιολογίας και ωρίμανσης μελετών του έργου.

Δήμος Καλαμαριάς

Όσον αφορά το δήμο Καλαμαριάς, το ΥΠΕΚΑ ενέκρινε έργα ύψους 9 εκατ. ευρώ, μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης.

Πρόκειται για αναπλάσεις πράσινων διαδρομών, καινοτόμες παρεμβάσεις, σύνδεση με τα δίκτυα της ΔΕΔΔΗΕ και της ΕΥΑΘ καθώς και δαπάνες αρχαιολογίας και  ωρίμανσης μελετών του υποέργου «Δημιουργία έξι πράσινων περιοχών στο δήμο Καλαμαριάς». 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *