Saturday , 4 May 2024

Αστυνομικοί Θεσσαλονίκης: “Μας διατάζουν να φορέσουμε στολές που δεν μας έχουν χορηγήσει”

Του Γ.Κατσιάνη

Βολές κατά της ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας (ΕΛ.ΑΣ.) εξαπολύει η Ένωση Αστυνομικών υπαλλήλων νομού Θεσσαλονίκης (ΕΑΥΘ).

Όπως καταγγέλλει, παραμονή των εκλογών, κοινοποιήθηκε διαταγή της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με την οποία οι αστυνομικοί που θα βρίσκονται αύριο, Κυριακή στα εκλογικά κέντρα θα πρέπει να φέρουν την υπ’ αριθμ. 8γ στολή. 

“Βέβαια, προκύπτει ένα κώλυμα αφού τους διέφυγε μια «μικρή» λεπτομέρεια. Το γεγονός ότι απαιτούν από το προσωπικό να φορέσει μια στολή, την οποία όφειλαν να του χορηγήσουν οι ίδιοι και από το 2008 και έπειτα ουδέποτε χορήγησαν”, τονίζεται, μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση της Ένωσης και καταγγέλλει την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. ότι ευθύνεται για “καταστάσεις που αγγίζουν τα όρια της παράνοιας”.

“Αντί να ασχοληθεί με τα σοβαρότατα προβλήματα που αντιμετωπίζει το αστυνομικό προσωπικό, τις τεράστιες ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό και σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό, ασχολείται με τρίχες και υφάσματα”, σημειώνει η ΕΑΥΘ και καλεί όσα μέλη “διατάχθηκαν να εκτελέσουν υπηρεσία σε εκλογικά κέντρα και στα οποία δεν έχει χορηγηθεί η εν λόγω στολή, να ενημερώσουν εγγράφως την υπηρεσία τους, ότι λόγω της μη χορήγησης υφάσματος, αδυνατούν να φέρουν την εν λόγω στολή”.  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *