Friday , 3 May 2024

Ασφαλτοστρώνεται η Γρηγ. Λαμπράκη – Κλειστοί δρόμοι για 4 μέρες-Προβλήματα και στην Πολίχνη

«Άθλος» από σήμερα η μετακίνηση των Θεσσαλονικέων οδηγών .Υψηλές θερμοκρασίες και κλειστοί δρόμοι στην… καρδιά της Θεσσαλονίκης δοκιμάζουν τις αντοχές των οδηγών. Από τις 9.00 σήμερα το πρωί (Κυριακή 9 Ιουλίου) πραγματοποιούνται εργασίες ασφαλτόστρωσης στην οδό Γρηγορίου Λαμπράκη (Δ΄ Δημοτική Κοινότητα). Τα έργα με τους κλειστούς δρόμους θα διαρκέσουν μέχρι τις 12 Ιουλίου και πραγματοποιούνται από τη διεύθυνση Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων του δήμου Θεσσαλονίκης.

Κλειστοί δρόμοι
Αναλυτικότερα θα υπάρχει τμηματικός αποκλεισμός της κυκλοφορίας:
-Σήμερα, Κυριακή, στην οδό Γρ. Λαμπράκη από τη συμβολή της με την οδό Σταγειρίτη έως την οδό Βασιλειάδη (περιττή αρίθμηση).
-Αύριο, Δευτέρα 10 Ιουλίου, στην οδό Γρ. Λαμπράκη από τη συμβολή της με την οδό Ερεχθέως έως την οδό Επιδαύρου (πλήρης αποκλεισμός).
-Την Τρίτη 11 Ιουλίου στην οδό Γρ. Λαμπράκη από τη συμβολή της με την οδό Διαγόρα έως την οδό Αγ. Μαρίνας (πλήρης αποκλεισμός).
-Την Τετάρτη 12 Ιουλίου στην οδό Γρ. Λαμπράκη από τη συμβολή της με την οδό Αμμουλιανής έως την οδό Αγ. Δημητρίου (πλήρης αποκλεισμός). Οι εργασίες θα εκτελούνται από τις 6:00 π.μ. μέχρι τις 20:00 μ.μ. Κατά τις ώρες των εργασιών θα υπάρχει αποκλεισμός των οδών όπου πραγματοποιείται η ασφαλτόστρωση και η κυκλοφορία θα διεξάγεται από τις παράπλευρες οδούς ενώ απαγορεύεται η στάση και στάθμευση των οχημάτων.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και στην Πολίχνη

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από αύριο, Δευτέρα 10 Ιουλίου, στην Πολίχνη για τη Β΄ φάση του έργου της περιβαλλοντικής αναβάθμισης Αγίου Ευγενίου Τραπεζούντος. Θα πραγματοποιηθεί η συνέχεια της προτεινόμενης διαμόρφωσης, ενώ προβλέπεται η υλοποίηση των δύο κυκλικών κόμβων στην συμβολή των οδών Αγνώστου Στρατιώτη – Τραπεζούντος – Ιφιγένειας – 25ης Μαρτίου και των οδών Τραπεζούντος – Γ. Παπαϊωάννου, καθώς και τμήμα του κόμβου στη συμβολή των οδών Τραπεζούντος – Παπαγεωργίου, πλησίον της εισόδου – εξόδου προς και από την Περιφερειακή Οδό.

Κλειστή η Τραπεζούντος
Αρχικά στη φάση Β-1 θα πραγματοποιηθεί αποκλεισμός της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων στην οδό Ευγενίου Τραπεζούντος και συγκεκριμένα στο τμήμα της από την οδό Ιφιγένειας μέχρι πριν την οδό Παπαϊωάννου. Η κίνηση των οχημάτων που κινούνται από το νοσοκομείο Παπαγεωργίου, θα πραγματοποιείται μέσω των οδών Ευγενίου Τραπεζούντος – Παπαϊωάννου – 25ης Μαρτίου – Μαυρολεύκης – Οπλαρχηγού Βελέντζα και Ολυμπιονίκη Καρυπίδη, ενώ αυτών που κινούνται από την οδό Ιφιγένειας θα πραγματοποιείται μέσω της οδού Αγνώστου Στρατιώτη και των παραπάνω οδών, όπως φαίνεται στο σχέδιο. Σε κρίσιμα σημεία της διαδρομής της εκτροπής της κυκλοφορίας θα τοποθετηθούν οι σχετικές πινακίδες που θα πληροφορούν για την παράκαμψη που απαιτείται. Η ολοκλήρωση των εργασιών της φάσης Β-1,σύμφωνα με την αρχική εκτίμηση, θα διαρκέσει 5 μήνες.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *