Thursday , 25 April 2024

Αυξάνονται οι πωλήσεις αντικλεπτικών συστημάτων στα Σ/Μ – Σοκάρει και την ΕΛ.ΑΣ. η χρήση αντικλεπτικών στα βρεφικά γάλατα και τροφές

Αυξάνονται οι πωλήσεις των αντικλεπτικών συστημάτων και η ζήτησή τους από αλυσίδες σούπερ μάρκετ για να προστατεύσουν προϊόντα από κλοπές.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο ιδιοκτήτης εταιρείας αντικλεπτικών, Γιώργος Καραφύλλης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN, “παρατηρείται μια αύξηση της ζήτησης κατά 10-15% από σούπερ μάρκετ, τα οποία παλαιότερα δεν ήταν πελάτες μας. Πελάτες μας ήταν κυρίως καταστήματα ρούχων, καταστήματα με σουβενίρ κ.α.”.

Ο ίδιος τόνισε ότι πλέον τα σούπερ μάρκετ ζητούν αντικλεπτικά για τον στιγμιαίο καφέ, τις παιδικές τροφές, τα ξυραφάκια, τη συσκευασμένη φέτα, το μέλι και τα αλκοολούχα ποτά, αλλά ακόμη και η φέτα.

Όπως επισημαίνουν οι ειδικοί είναι διαφορετικό όταν κάποιος έχει ανάγκη και δεν έχει να ταΐσει το παιδί του, χωρίς αυτό βέβαια να δικαιολογεί την κλοπή ενός προϊόντος, και διαφορετικό όταν κάποιος κλέβει ένα ακριβό προϊόν για να το πουλήσει πιθανόν σε άλλο μαγαζί και να πάρει τα χρήματα.

“Σοκάρομαι με τις εικόνες που βλέπω”, δήλωσε για την παρουσία αντικλεπτικών σε βρεφικά γάλατα μιλώντας στον ίδιο τηλεοπτικό σταθμό ο συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ., Σταύρος Μπαλάσκας, προσθέτοντας χαρακτηριστικά “κάνω τον σταυρό μου”. Όπως σημείωσε ο ίδιος, “υπάρχουν κλήσεις στην ΕΛ.ΑΣ. για κλοπές από σούπερ μάρκετ, κυρίως για ουίσκι ή μικρές ηλεκτρικές συσκευές. Όμως, για να κλέψει κάποιος βρεφικό γάλα, σημαίνει ότι δεν έχει να ταΐσει το παιδί του. Οπότε ένας αστυνομικός αν τύχει κάτι τέτοιο, θα έρθει σε δύσκολη θέση, αλλά θα δείξει τη δέουσα ευαισθησία”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *