Friday , 29 March 2024

Αυξήσεις 10% στην εστίαση εντός της εβδομάδας-Μπήκε πλαφόν στην αγορά ηλιελαίων, λέει η Ένωση Εστιατόρων Θεσ/νίκης

Αυξήσεις τουλάχιστον 10% στους τιμοκαταλόγους της εστίασης φέρνει μέσα σε αυτήν την εβδομάδα-το πολύ στο επόμενο δεκαήμερο η ρωσο-ουκρανική κρίση και οι επιπτώσεις της στη διακίνηση ηλιελαίων, αραβοσιτελαίων, αλεύρων κ.ο.κ. όπως και στις τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας, σύμφωνα με τον γ.γ. της Ένωσης Εστιατόρων, Ψητοπωλών και Καφέ-Μπαρ νομού Θεσσαλονίκης, Μιχάλη Επιτροπίδη, ενώ κάποιες επιχειρήσεις του κλάδου έχουν ήδη προβεί σε μικρές αυξήσεις και έπονται και άλλες.

Η τιμή του ηλιελαίου έχει ήδη αυξηθεί πολύ, σημειώνει κ.Επιτροπίδης, και έχει ανέβει από τα 15 στα 20 ευρώ το δεκάλιτρο, ενώ τα σούπερ-μάρκετ που απευθύνονται στους επαγγελματίες (cash & carry), όπως τονίζει, έχουν ήδη επιβάλει πλαφόν αγοράς μόνο δυο δεκαλίτρων ανά ΑΦΜ σε κάθε επίσκεψη και ο κλάδος ανησυχεί για την επάρκεια των αποθεμάτων. Εάν υπάρξει έλλειψη των εν λόγω δυο τύπων λαδιού, όπως προσθέτει ο γ.γ. της Ένωσης, αυτομάτως προκύπτει πρόβλημα για μεγάλο μέρος των κλασικών ελληνικών μενού, σε ό,τι αφορά αρκετά δημοφιλή τηγανητά εδέσματα (καλαμαράκια, κολοκυθάκια, πατάτες κ.α.)

Ακριβότερο κατά τουλάχιστον 30 λεπτά, σύμφωνα πάντοτε με τον γ.γ. της Ένωσης, αναμένεται να πωλείται σε λίγες ημέρες και το κλασικό σάντουιτς με σουβλάκι.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *