Friday , 29 March 2024

Αυξημένα κρούσματα φοροδιαφυγής, εν μέσω κορωνοϊού-Λούνα παρκ και καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος δεν εξέδιδαν… αποδείξεις, αν και τηρούσαν τους κανόνες υγιεινής(!)

Του Γ. Κατσιάνη

Η πραγματοποίηση ελέγχων για την τήρηση των υγειονομικών κανόνων σε καταστήματα και μπαρ, φέρνει σε…δεύτερη μοίρα τη φορολογική συνέπεια, με αποτέλεσμα να καταγράφονται  φαινόμενα μη έκδοσης αποδείξεως, κυρίως σε τουριστικές περιοχές.

Όπως αποκαλύπτει το thesseconomy.gr, το βράδυ του Σαββάτου, λούνα παρκ στην Πιερία δεν εξέδιδε αποδείξεις(!) για τα παιχνίδια που λειτουργούσαν.

«Σου έδιναν μόνο το εισιτήριο ή την μάρκα για το κάθε παιχνίδι που πλήρωνες», δήλωσε πολίτης, ο οποίος ωστόσο δήλωσε εντυπωσιασμένος από την τακτική απολύμανση των παιχνιδιών.

Ανάλογη ήταν και η εικόνα στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

«Ο σερβιτόρος του beach bar που επισκεφτήκαμε, το πρωί του Σαββάτου, στους Νέους Πόρους μας έφερε την παραγγελία, χωρίς απόδειξη ενώ την επόμενη ημέρα, άλλο beach bar που ήταν λίγα μέτρα παρακάτω, έκοψε κανονικά απόδειξη για δύο καφέδες και δύο μπουκαλάκια νερό», κατήγγειλε πολίτης.

Εξίσου χαρακτηριστική είναι και η περίπτωση πολίτη, η οποία πλήρωσε με κάρτα σε πιτσαρία της περιοχής, δεν έλαβε ποτέ απόδειξη.    

Να σημειωθεί ότι το πρόστιμο για την μη έκδοση αποδείξεων ανέρχεται στα 500 ευρώ και στην περίπτωση όπου δεν έχουν κοπεί πάνω από 10 αποδείξεις, προβλέπεται αναστολή λειτουργίας της επιχείρησης για 48 ώρες.      

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *