Saturday , 27 April 2024

Αυστηρότερα μέτρα για την πανδημία ζητούν ενόψει Χριστουγέννων οι επιστήμονες

Τη λήψη αυστηρότερων μέτρων ενόψει των Χριστουγέννων ζητούν οι επιστήμονες και καλούν τους πολίτες να επιδείξουν προσοχή.

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας στο πανεπιστήμιο της Κρήτης, Νίκος Τζανάκης, ζήτησε με τηλεοπτικές του δηλώσεις περιορισμούς στην είσοδο σε κέντρα διασκέδασης σε όσους δεν έχουν κάνει τρίτη δόση, αυξημένο testing σε όλο τον πληθυσμό (εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους) και νέα μέτρα και για τα σχολεία (παράταση των σχολικών διακοπών ή την πρώιμη έναρξή τους, και η απαγόρευση των εκδρομών). Ο ίδιος εκτίμησε ότι το υγειονομικό σύστημα της χώρας θα εξακολουθήσει να πιέζεται και μετά τις γιορτές, αλλά και ότι οι θάνατοι θα είναι ψηλά για μια εβδομάδα ακόμη και μετά θα ρχίσει ελαφρά πτωτική πορεία, με σημαντική μείωση μετά τις γιορτές.

Ακόμη πιο αυστηρή πολιτική ζητά από την πλευρά του ο ερευνητής στις ΗΠΑ Γιώργος Παυλάκης, ο οποίος προτείνει κλείσιμο των σχολείων και κέντρων διασκέδασης, τονίζοντας ότι τα εμβόλια δεν αρκούν και η μετάλλαξη Όμικρον δεν πρόκειται να εμποδιστεί παρά μόνο με περιορισμό των ανθρώπινων επαφών, ώστε να αποφευχθιύν δεκαπλάσια ή και εκατονταπλάσια κρούσματα τον Ιανουάριο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *