Thursday , 28 March 2024

Αύξηση των νέων δανείων από την Τράπεζα Πειραιώς το 2019 ανακοίνωσε από τη Θεσ/νίκη η διοίκηση της Τράπεζας

“Το πρώτο τρίμηνο του 2019 είμαστε ήδη πάνω από τους στόχους μας για νέες χρηματοδοτήσεις και έχουμε την αίσθηση ότι εισερχόμαστε σε μια νέα κανονικότητα”, τόνισε απόψε από τη Θεσσαλονίκη ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς, Χρήστος Μεγάλου, στο περιθώριο της εκδήλωσης που διοργάνωσε η Τράπεζα για 150 και πλέον σημαντικούς πελάτες της-επιχειρήσεις στη Βόρεια Ελλάδα.

“Πιστεύουμε ότι το 2019 θα είναι μια χρονιά ανάπτυξης. Αισιοδοξούμε  ότι θα δώσουμε 4 δισεκατ. νέες χρηματοδοτήσεις. Ήδη στο πρώτο τρίμηνο έχουμε ξεπεράσει το 1 δισεκατ., γεγονός που δείχνει ότι είμαστε στη σωστή κατεύθυνση και είμαστε ιδιαίτερα αισιόδοξοι ότι θα βοηθήσουμε στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, την οποία περιμένουμε να είναι πάνω από 2%, στο 2,2% με 2,3%”, πρόσθεσε ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς.

Για τα κόκκινα δάνεια, στόχος της διοίκησης της Τράπεζας Πειραιώς σύμφωνα με τον κ.Μεγάλου είναι η νέα μείωσή τους φέτος κατά 5 δισεκατ.ευρώ, δηλαδή να επιτευχθεί η ίδια επίδοση με το 2018, και κατά 15 δισεκατ.ευρώ συνολικά μέχρι το 2021.

Την αισιοδοξία του για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα και για την πορεία της ελληνικής οικονομίας εξέφρασε σε δηλώσεις του σ επίσης στο περιθώριο της εκδήλωσης και ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς και της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, κ.Γιώργος Χαντζηνικολάου.
Κατά τον ίδιο “η χώρα στα τελευταία χρόνια έχει σημειώσει μεγάλη πρόοδο, η οποία αντικατοπτρίζεται όχι μόνο στην οικονομία, αλλά και στο τραπεζικό σύστημα. Βλέπουμε συνεχή βελτίωση της εμπιστοσύνης, η οποία έχει μετατραπεί σε επιστροφή καταθέσεων, βλέπουμε πρόοδο στη μείωση των κόκκινων δανείων και βλέπουμε τελικά μια αναθέρμανση της ελληνικής οικονομίας. Όλες αυτές είναι οι προϋποθέσεις και οι καλοί οιωνοί για το μέλλον. Οι Τράπεζες είναι ήδη χορηγοί χρηματοδοτήσεων στην ελληνική οικονομία και θα παραμείνουν και θα χρηματοδοτήσουν την Ανάπτυξη, καθώς πάμε μπροστά. Όλες αυτές είναι καλές εξελίξεις, ήδη έχουν καταγραφεί από τους επενδυτές και εδώ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και αυτό το βλέπουμε να αποτυπώνεται επίσης στις τιμές των μετοχών των τραπεζών”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *