Wednesday , 24 April 2024

Α.Λινού : “Λάθος το καθολικό lockdown. Στα μέτρα χρειάζονται και τα ανάλογα αντίμετρα”

«Όχι» σε ένα καθολικό lockdown αλλά ενίσχυση των γενικευμένων μέτρων, τόνισε ξανά η Αθηνά Λινού. Είναι λάθος να κλείνεται ο κόσμος στα σπίτια, πρέπει να αξιοποιηθεί η ύπαιθρος, εκτιμά η καθηγήτρια επιδημιολγίας του ΕΚΠΑ και πρόεδρος του κέντρου PROLEPSIS.

“Το κλείσιμο στα σπίτια είναι λάθος” είπε η καθηγήτρια Επιδημιολογίας, Αθηνά Λινού και τάχθηκε ενάντια στα περί πιο σκληρών μέτρων εξαιτίας της έξαρσης της πανδημίας.

Όπως επεσήμανε μιλώντας στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης FM100 και τον δημοσιογράφο Βασίλη Κοντογουλίδη σχετικά με τη διασπορά του ιού στα σχολεία αλλά και τη διαχείριση της πανδημίας “έως τώρα δεν γίνονταν τεστ στα παιδιά. Αν έκλεινε ένα τμήμα σχολείου έκλεινε το τμήμα χωρίς περαιτέρω έλεγχο. Δεν τάσσομαι υπέρ της μιας ή άλλης ομάδας. Η τηλεκπαίδευση πήγε καλά αλλά δεν ήταν η απόλυτη λύση. Το λάθος έγκειται στο ότι δεν γίνονταν τεστ στα παιδιά. Στις απαγορεύσεις που μελετά η κυβέρνηση πρέπει να υπάρχουν και αντίμετρα. Επίσης, πρέπει να συνταγογραφηθούν τα τεστ. Επιπλέον, θα ενίσχυα τις αστικές συγκοινωνίες με τουριστικά λεωφορεία για να μην υπάρχει συνωστισμός, θα έδινα κουπόνια στους εργαζόμενους για χρήση ταξί, ώστε να μην επιβαρύνονται οικονομικά οι εργαζόμενοι και θα είχα αυξήσει την τηλεργασία κατά 90% αν είχα τη δυνατότητα αποφάσεων για τη χώρα”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *