Friday , 29 March 2024

Α. Πολυχρονίδης: Επί τάπητος η χρήση των γηπέδων του ΟΑΕΔ στο Ωραιόκαστρο και από τους δημότες, καθώς και προγράμματα επιμόρφωσης για νέους, αγρότες και γυναίκες

Στις εγκαταστάσεις του ΟΑΕΔ (Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού) στο Ωραιόκαστρο μετέβη ο υποψήφιος δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Ανέστης Πολυχρονίδης συνοδευόμενος από τους υποψηφίους συμβούλους με τη δημοτική παράταξη «Συνεργασία Τώρα», Γεωργία Πετρίδου, Χρήστο Κατσαρώνα και Γιώργο Λαμπρόπουλο. Εκεί συναντήθηκε με τον διευθυντή, Ιωάννη Παπατσεχιλίδη (φωτογραφία) ο οποίος τον ενημέρωσε σχετικά με τις ειδικότητες μαθητείας που παρέχονται στην ΕΠΑΣ (Επαγγελματική Σχολή Μαθητείας) του ΟΑΕΔ Ωραιοκάστρου, αλλά και για τις υπόλοιπες δομές εκπαίδευσης και κατάρτισης (ΚΕΚ και ΙΕΚ) που στεγάζονται στις κτιριακές εγκαταστάσεις του Οργανισμού, όπου επίσης φιλοξενούνται το τοπικό αστυνομικό τμήμα και ο παιδικός σταθμός του δήμου.

Στη διάρκεια της εποικοδομητικής συζήτησης ο κ. Πολυχρονίδης έθεσε στο «τραπέζι» της συζήτησης την προοπτική της κοινής χρήσης των γηπέδων του ΟΑΕΔ και από τους δημότες, από τους νέους αλλά και από τους συλλόγους του Ωραιοκάστρου. «Πρόκειται για ένα θέμα που το έχουμε ψηλά στην ατζέντα του προγράμματός μας. Και είναι η πρώτη φορά που ανοίγει επισήμως ένας διάλογος για μια τέτοια παρέμβαση, η οποία θα δώσει σημαντική διέξοδο για την άθληση των νέων του Ωραιοκάστρου και για τους συλλόγους», δήλωσε ο κ. Πολυχρονίδης ο οποίος έχει στην πρώτη γραμμή του προγράμματός τους την επίλυση των προβλημάτων της καθημερινότητας στην οποία εντάσσεται και η άθληση των νέων και η αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου τους κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Σύμφωνα με τον κ. Πολυχρονίδη, «το ‘’άνοιγμα’’ των αθλητικών εγκαταστάσεων του ΟΑΕΔ στην κοινωνία του Ωραιοκάστρου θα δώσει μία λύση και στο πρόβλημα της έλλειψης χώρων προπόνησης για τους τοπικούς αθλητικούς συλλόγους».

Επίσης, στη διάρκεια της συζήτησης, εξετάστηκε η δυνατότητα υλοποίησης κοινών δράσεων από τον δήμο Ωραιοκάστρου και τον ΟΑΕΔ όσον αφορά στην εκπαίδευση τόσο των νέων και των γυναικών που θέλουν να ενταχθούν στην αγορά εργασίας δημιουργώντας τη δική τους επιχείρηση, όσο και των αγροτών μέσω και της προώθησης στο Ωραιόκαστρο νέων καλλιεργειών. Ως προς το τελευταίο μάλιστα, ο κ. Πολυχρονίδης δεσμεύτηκε πως ως δήμαρχος θα θέσει στη διάθεση του ΟΑΕΔ αλλά και των νέων αγροτών εγκαταλελειμμένες αγροτικές εκτάσεις προκειμένου να γίνουν και δοκιμές για νέες καλλιέργειες και να εκπαιδευτούν πάνω σε αυτές οι νέοι του δήμου Ωραιοκάστρου οι οποίοι θέλουν να ασχοληθούν με τον πρωτογενή τομέα. Η ανταπόκριση του κ. Παπατσεχιλίδη στην πρόταση του Ανέστη Πολυχρονίδη ήταν θετική καθώς όπως είπε, ήδη προχωράει για πρώτη φορά σε πανελλαδικό επίπεδο, η υλοποίηση προγράμματος ολοκληρωμένης παρέμβασης στην καλλιέργεια, επεξεργασία και διάθεση αρωματικών φυτών και φαρμακευτικών βοτάνων στο πλαίσιο συνεργασίας του Δήμου Κόνιτσας με το ΚΕΚ Ιωαννίνων του ΟΑΕΔ.

«Διαπιστώνουμε πως ο ΟΑΕΔ έχει τη βούληση να εντάξει στο πρόγραμμά του την κατάρτιση των νέων αγροτών, αλλά και γενικότερα των νέων και των γυναικών. Στην προσπάθειά του αυτή, καθοριστικής σημασίας είναι η βοήθεια από τον δήμο για την υλοποίηση δράσεων που θα ωφελήσουν τους συμπολίτες μας. Και εμείς ως δημοτική παράταξη είμαστε έτοιμοι να αναπτύξουμε από κοινού συνέργειες. Το θέλουμε και θα το κάνουμε ως δημοτική αρχή», δήλωσε ο υποψήφιος δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Ανέστης Πολυχρονίδης ο οποίος έχει στο πρόγραμμά του δράσεις οι οποίες θα ενισχύσουν την αγροτική παραγωγή και τη γυναικεία και νεανική επιχειρηματικότητα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *