Friday , 19 April 2024

Α.Σκέρτσος: Πολυεπίπεδο αναπτυξιακό σχέδιο για τη Θεσσαλονίκη, με έργα δεκάδων εκατ.ευρώ

Ένα πολυεπίπεδο αναπτυξιακό σχέδιο της Κυβέρνησης για το μητροπολιτικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης και συνολικά για την περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης, με έργα δεκάδων εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ σε δημόσιες και σε ιδιωτικές επενδύσεις, που θα αλλάξουν το πρόσωπο της πόλης μέσα στα επόμενα χρόνια, θα παρουσιαστεί στην αυριανή σύσκεψη του πρωθυπουργού με τους οικονομικούς φορείς της πόλης. Στην παραπάνω δήλωση προέβη ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος, μετά τη σημερινή του συνάντηση με τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα, παρουσία του Υφυπουργού Εσωτερικών, αρμόδιου για θέματα Μακεδονίας – Θράκης Σταύρου Καλαφάτη, της επικεφαλής του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη Μαρίας Αντωνίου και του Γενικού Γραμματέα του Δήμου Θεσσαλονίκης Νίκου Λιακόπουλου.

«Η Θεσσαλονίκη μετράει επιτυχίες. Η πόλη μας κάθε χρόνο βρίσκεται πιο μπροστά», είναι το μήνυμα που έστειλε από την πλευρά του ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης και πρόσθεσε: “Η πόλη βρίσκεται μπροστά σε καινούριες προκλήσεις, τις περισσότερες από τις οποίες τις αντιμετωπίζει με επιτυχία. Παρ’ όλα αυτά εξακολουθούμε να δουλεύουμε για θέματα που αφορούν τις υποδομές της πόλης, την ολοκλήρωση του μετρό, τον ΟΑΣΘ, το κυκλοφοριακό, την αστυνόμευση, τους τροχονόμους που έχει ανάγκη η πόλη”.

Παράλληλα, ζήτησε την κατά το δυνατόν ταχύτερη υλοποίηση του προγράμματος για τις αναπλάσεις των δρόμων γύρω από τους σταθμούς του μετρό, το οποίο χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και αναφέρθηκε, επίσης, σε σειρά επιτυχιών της πόλης στον τομέα του τουρισμού, της εξωστρέφειας, της καινοτομίας αλλά και στην επιλογή της πόλης ως έδρας για πολλές διεθνείς εταιρείες.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τέθηκε όλη η ατζέντα της πόλης εν όψει της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Ο κ.Σκέρτσος δήλωσε αναλυτικότερα: “Με τον Δήμαρχο συζητήσαμε τα προβλήματα, τις προκλήσεις αλλά και τις ευκαιρίες που έχει η Θεσσαλονίκη. Όλα αυτά θα συζητηθούν αύριο στη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, όπου εκεί θα παρουσιαστεί κι ένα πολυεπίπεδο αναπτυξιακό σχέδιο της κυβέρνησης για το μητροπολιτικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης και συνολικά για την περιφερειακή ενότητα με έργα δεκάδων εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ σε δημόσιες και σε ιδιωτικές επενδύσεις, που θα αλλάξουν το πρόσωπο της πόλης μέσα στα επόμενα χρόνια.
Από την πλευρά του ο Υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας – Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης σημείωσε: “Στόχος της κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού είναι η Θεσσαλονίκη να γίνει, να είναι και να εξακολουθεί να είναι μια πόλη ανθρώπινη, μια πόλη της εξωστρέφειας, μια πόλη που αξίζει κανείς να ζει, να εργάζεται, να επισκέπτεται. Συζητήσαμε για τις απαραίτητες παρεμβάσεις, ώστε να δημιουργήσουμε τη Θεσσαλονίκη του μέλλοντός μας. Είμαστε σε εξαιρετικό δρόμο και θα δουλέψουμε όλοι προς αυτήν την κατεύθυνση”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *