Friday , 29 March 2024

Α.Τζιτζικώστας: “Ο κορωνοϊός έφερε την e-Περιφέρεια”

Σ.Ξανθοπούλου

Ομιλητής στο Delphi Economic Forum (Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών) ήταν σήμερα ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, στην ενότητα, με θέμα «Διαχείριση της Κρίσης από την Αυτοδιοίκηση».

Ο κ. Τζιτζικώστας αναφέρθηκε στους τρόπους με τους οποίους η ΠΚΜ αντιμετώπισε την υγειονομική κρίση επισημαίνοντας ότι “Η Περιφέρεια αυτό το τρίμηνο μετατράπηκε σε e-Περιφέρεια. Η πανδημία του κορωνοϊού σάρωσε τη γραφειοκρατία, χωρίς να σαρώσει την κοινωνία. Η πανδημία μάς πήγε πίσω όμως δεν μας σταμάτησε. Γινόμαστε πλέον ακόμα πιο δυνατοί, πιο δημιουργικοί, πιο παρεμβατικοί. Κι αυτό είναι κάτι που αξιοποιούμε και τώρα, έχοντας ήδη μπει στην επόμενη φάση, στη μεγάλη μάχη της οικονομίας”.

Χαιρέτισε την απόφαση της Κυβέρνησης, που ήρθε έπειτα από δική του πρόταση στον Πρωθυπουργό, να ανοίξει το αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης για διεθνείς πτήσεις από την ερχόμενη Δευτέρα 15 Ιουνίου.

Ο κ. Τζιτζικώστας επέστησε την προσοχή στην πιστή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων, ώστε, όπως είπε χαρακτηριστικά “να μην γκρεμίσουμε ό,τι με κόπο χτίσαμε όλοι μαζί ως κοινωνία μέσα στην πανδημία του κορονοϊού”.

Αναφέρθηκε στις ενέργειες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας όλο το προηγούμενο διάστημα για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης (στήριξη του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, ενίσχυση των κέντρων Υγείας και των νοσοκομείων με 24 νέες Κλίνες Εντατικής Θεραπείας και διάθεση επιπλέον 40.000.000 ευρώ για σύγχρονο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, υπηρεσίες τηλε-ιατρικής).

Τέλος αναφέρθηκε στη σημασία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και κυρίως των Περιφερειών λέγοντας ότι “οι Περιφέρειες αποτέλεσαν πυλώνα σταθερότητας και αποτελεσματικότητας για τη χώρα. Το ίδιο συνέβη και σε ολόκληρη την Ευρώπη. Ως Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών, συνομιλώ καθημερινά με Περιφερειάρχες και Δημάρχους από όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και με Ευρωπαίους Αξιωματούχους, Επιτρόπους, Ευρωβουλευτές: Οι Περιφέρειες και οι Δήμοι σε όλη την Ευρώπη ήταν στην πρώτη γραμμή. Και βλέπουμε ότι ο κομβικός αυτός ρόλος των Περιφερειών και των Δήμων, αναφέρεται και αναγνωρίζεται σε όλα τα κείμενα και τις ανακοινώσεις την Κομισιόν, του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και του Ευρωκοινοβουλίου”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *