Friday , 29 March 2024

Α.Τσίπρας: “Εφικτό όραμα η ανάπλαση της ΔΕΘ” – Υποσχέθηκε στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ στο εγχείρημα

Εφικτό όραμα χαρακτήρισε την ανάπλαση του Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη σημερινή του συνάντηση με τη διοίκηση της ΔΕΘ-Helexpo, λίγο πριν από την επίσκεψή του στα περίπτερα της 84ης ΔΕΘ και επισήμανε πως πρέπει να αποτελέσει στόχο να έχει ολοκληρωθεί το έργο στην επέτειο των 100 ετών της ΔΕΘ, το 2026.

Το κρίσιμο θέμα για να προχωρήσει η ανάπλαση – πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – είναι να εξασφαλισθεί η δημόσια χρηματοδότηση, ενώ σημείωσε πως η κατεύθυνση που υπάρχει να δοθεί αξία στον δημόσιο χώρο, όπου θα έχουν πρόσβαση όλοι οι πολίτες, είναι η σωστή και τόνισε πως οι προσπάθειες της ΔΕΘ-Helexpo για το έργο της ανάπλασης του Εκθεσιακού Κέντρου θα έχουν την στήριξή του.

Αναφερόμενος στη ΔΕΘ επισήμανε πως τα τελευταία χρόνια κατάφερε να ξανακερδίσει τη θέση που της αξίζει στις καρδιές των Θεσσαλονικέων, αλλά και του εμπορικού κόσμου, ενώ σημείωσε πως η Έκθεση δεν είναι μόνο ένα πολιτικό, αλλά και ένα οικονομικό και εμπορικό γεγονός.  

Ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo, Τάσος Τζήκας και ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Κυριάκος Ποζρικίδης, παρουσίασαν αρχικά στον κ. Τσίπρα τα στοιχεία της 84ης ΔΕΘ, δίνοντας έμφαση στην Τιμώμενη Χώρα Ινδία, το Digital Greece, τη συμμετοχή των Επιμελητηρίων, την 5G τεχνολογία και τη Smoke Free καμπάνια. Στη συνέχεια πραγματοποίησαν μια λεπτομερή οπτικοακουστική παρουσίαση του σχεδίου της ανάπλασης, του ιστορικού των ενεργειών που έχουν γίνει μέχρι σήμερα, αλλά και του προγραμματισμού των επόμενων.

Τέλος, κατά τη σημερινή συνάντηση οι εκπρόσωποι των εργαζομένων της ΔΕΘ-Helexpo ζήτησαν τη στήριξη του κ. Τσίπρα στο σχέδιο της ανάπλασης και τόνισαν πως πρόκειται για ένα κοινό όραμα με τη διοίκηση της εταιρείας. 

Μετά τη συνάντηση ακολούθησε επίσκεψη του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στα περίπτερα της 84ης ΔΕΘ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *