Saturday , 4 May 2024

Βίκυ Φλέσσα: Θύελλα αντιδράσεων από την αντιπολίτευση σχετικά με τη δήλωσή της για τα Τέμπη

Τη σφοδρή αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης προκάλεσε η δήλωση της υποψήφιας ευρωβουλευτού της ΝΔ Βίκυς Φλέσσα για τα Τέμπη. Μιλώντας σε εκδήλωση του Συλλόγου Ατόμων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας, η Βίκυ Φλέσσα, αναφερόμενη στη σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών, υποστήριξε πως «το κράτος όλο νοσεί. Τα παιδιά τα σκοτώσαμε όλοι και όλες μαζί. Αυτή είναι η γνώμη μου». Και συνέχισε «όπως και στο Μάτι τους κάψαμε όλοι και όλες μαζί. Αυτή είναι η γνώμη μου. Δεν έχει σχέση με κανένα πρωθυπουργό και καμία κυβέρνηση».

Η αντιπολίτευση
Η δήλωση της υποψήφιας ευρωβουλευτού της ΝΔ πυροδότησε την έντονη αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης.
Πυρά από ΣΥΡΙΖΑ και Κασσελάκη
«Η βολική για την κυβέρνηση, όσο και κυνική, έννοια της «συλλογικής ευθύνης» που υιοθετεί η κ. Φλέσσα ξεπερνά τα όρια αντοχής της ελληνικής κοινωνίας», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης αναφερόμενος στη δήλωση της κ. Φλέσσα τόνισε σε ανάρτησή του πως «την ώρα που η υποψήφια ευρωβουλευτής της ΝΔ Βίκυ Φλέσσα κάνει την ανατριχιαστική δήλωση ‘τα παιδιά στα Τέμπη τα σκοτώσαμε όλοι μαζί’, οι άσπονδοι συνέταιροι Άδωνις Γεωργιάδης και Νέα Αριστερά προσπαθούν να αλλάξουν την ατζέντα διαστρεβλώνοντας δήλωσή μου για την Υγεία».

ΠΑΣΟΚ: «Η ΝΔ να αποδοκιμάσει τις δηλώσεις της»
Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Θανάσης Γλαβίνας δήλωσε: «Μια ακόμη εκδοχή της συγκάλυψης της τραγωδίας των Τεμπών εκ μέρους της Νέας Δημοκρατίας, ακούσαμε σήμερα, αυτή τη φορά από την υποψήφια Ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, κυρία Φλέσσα, την οποία ομολογουμένως δεν είχαμε φανταστεί μέχρι στιγμής. Σύμφωνα λοιπόν με την κυρία Φλέσσα, τα θύματα των Τεμπών τα ‘σκοτώσαμε όλοι και όλες μαζί’. Η ευθύνη λοιπόν για την τραγωδία και τον άδικο χαμό 57 ανθρώπων, σύμφωνα με την κυρία Φλέσσα, διαμοιράζεται σε ‘όλες και όλους’ ανεξαιρέτως και αδιακρίτως, άρα και δεν χρειάζεται να γίνει καμία σχετική έρευνα, καμία δικαστική διερεύνηση, κανένας καταλογισμός, καμία εξεταστική ή προανακριτική επιτροπή. Φταίνε όλοι και όλες ώστε να μην φταίνε αυτοί που πραγματικά έχουν την ευθύνη για τις παραλείψεις και για το ότι δεν ολοκλήρωσαν τη σύμβαση 717 στην ώρα της ώστε με βεβαιότητα να είχε αποφευχθεί η τραγωδία. Οι δηλώσεις της προσβάλλουν βάναυσα τη μνήμη των θυμάτων, τις οικογένειες τους και του αξιοπρεπούς αγώνα που διεξάγουν για την αποκάλυψη της αλήθειας και την απόδοση δικαιοσύνης καθώς και το κοινό αίσθημα. Καλούμε την Νέα Δημοκρατία να αποδοκιμάσει άμεσα τις δηλώσεις της κυρίας Φλέσσα».

ΚΚΕ: «Προσπαθεί να φορτώσει στο λαό τα εγκλήματα σε βάρος του»
«Η κυρία Φλέσσα, με τη δήλωσή της ότι ‘τους νεκρούς σε Τέμπη και Μάτι τους σκοτώσαμε όλοι μαζί’, εξέφρασε με κυνικό τρόπο αυτό που ουσιαστικά εννοούν και η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ και οι προηγούμενες, όταν μιλάνε για ‘ανθρώπινα λάθη’ και ‘χρόνιες παθογένειες’, για να συγκαλύψουν την εγκληματική πολιτική που βάζει το κέρδος πάνω από την ανθρώπινη ζωή», τονίζει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ καταδικάζοντας τις δηλώσεις της υποψήφιας ευρωβουλευτού της ΝΔ. «Άρα, δεν είναι μια προσωπική της γνώμη, όπως έσπευσε να διευκρινίσει, είναι η κυβερνητική ‘υπερασπιστική γραμμή’ που προσπαθεί να φορτώσει στο λαό την ευθύνη για τα εγκλήματα σε βάρος του», επισημαίνεται στην ανακοίνωση του ΚΚΕ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *