Friday , 29 March 2024

ΒΕΘ: To 2020 μπορεί να αποτελέσει χρονιά αισιοδοξίας

“Στο κατώφλι της νέας δεκαετίας, φαίνεται να εδραιώνεται στην αγορά και στην κοινωνία η αισιοδοξία ότι η Ελλάδα μπορεί να γυρίσει σελίδα μετά την κρίση. Το 2020 εύχομαι να είναι μία χρονιά εποικοδομητική για όλους μας, μία χρονιά κατά την οποία θα εργαστούμε συστηματικά και με συνέπεια για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας” τονίζει ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Αναστάσιος Καπνοπώλης, σε ανακοίνωση του ΒΕΘ για το νέο έτος. Το 2020, κατά τον ίδιο, επίσης, θα είναι μια χρονιά που θα ανακαλύψουμε και πάλι τις αξίες της ατομικής, αλλά και της συλλογικής προκοπής, αν συντρέξουν συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

“Με σχέδιο, σαφείς στόχους και προτάσεις, επιμονή για την υλοποίησή τους, μπορούμε να μετατρέψουμε το 2020 σε χρονιά αισιοδοξίας. Σε χρονιά που θα σηματοδοτήσει την αλλαγή σελίδας για τη χώρα και θα σημάνει την έναρξη μιας σταθερής πορείας”, συνεχίζει ο πρόεδρος του ΒΕΘ και προσθέτει: “Στη διάρκεια του 2019, αναμφίβολα, υπήρξαν αρκετές θετικές εξελίξεις, οι οποίες δημιουργούν προσδοκίες για την πορεία της ελληνικής οικονομίας για τη νέα χρονιά. Μια από τις σημαντικότερες ήταν η διαφαινόμενη στροφή προς την υιοθέτηση ενός νέου, φιλικότερου προς την ανάπτυξη μείγματος δημοσιονομικής πολιτικής. Το νέο φορολογικό νομοσχέδιο αποτέλεσε ένα ουσιαστικό πρώτο βήμα. Είναι βέβαιο πως θα χρειαστούν και άλλες παρεμβάσεις όπως, μεταξύ άλλων, η περαιτέρω μείωση του φορολογικού συντελεστή για τις επιχειρήσεις, η ελάφρυνση της φορολογίας εισοδήματος, η μείωση του ΕΝΦΙΑ και για τα ακίνητα επαγγελματικής χρήσης, η κατάργηση της προκαταβολής φόρου από τις επιχειρήσεις. Επιπλέον θα πρέπει να τρέξουν γρήγορα τα προγράμματα για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας καθώς η ρευστότητα είναι σχεδόν ανύπαρκτη» σημειώνει ο κ. Καπνοπώλης υπογραμμίζοντας πως «για να μπορέσει να μετουσιωθεί η αισιοδοξία, που έχει δημιουργηθεί, σε μετρήσιμο και βιώσιμο παράγοντα για το μέλλον της χώρας, χρειάζεται πολλή δουλειά, αποφασιστικότητα και συνεργασία μεταξύ της Πολιτείας και των φορέων της αγοράς».

Αναφερόμενος στα μέλη του ΒΕΘ ο κ. Καπνοπώλης σημειώνει πως «το επιμελητήριο δεν θα σταματήσει και τη νέα χρονιά να στέκεται απρόσκοπτα στο πλευρό των μελών του, αφουγκραζόμενο τις ανησυχίες τους, στηρίζοντας, ενημερώνοντας, παρέχοντας αναβαθμισμένες υπηρεσίες και καταθέτοντας προτάσεις προς την πολιτεία  προκειμένου να βρεθούν οι βέλτιστες δυνατές λύσεις στα προβλήματα που ταλανίζουν τον επιχειρηματικό κόσμο».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *