Saturday , 20 April 2024

Βιολογικά ζυμαρικά του ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ στα ράφια του Σκλαβενίτη-Εμπορικό άνοιγμα για την οικονομική ενίσχυση και αυτοχρηματοδότηση του Κέντρου

Βιολογικά ζυμαρικά δικής του παραγωγής αρχίζει πλέον να διαθέτει στο ευρύ κοινό το ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ (Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων), μέσω συνεργασίας με την αλυσίδα Σούπερ-Μάρκετ «Σκλαβενίτης».

Έχοντας ήδη εκπληρώσει τον στόχο της διατροφικής αυτάρκειας του θεραπευτικού προγράμματος, το Αγρόκτημα του ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ, όπως επισημαίνει στο thesseconomy.gr o υπεύθυνος των παραγωγικών μονάδων του ΚΕΘΕΑ, κ.Θανάσης Τζιούμπας, προχωρά σε εμπορικά ανοίγματα για την οικονομική του ενίσχυση, συνάπτοντας νέες σχέσεις και συμμαχίες με την κοινωνία. Η παραγωγή βιολογικών ζυμαρικών ξεκίνησε πιλοτικά πέρυσι, αρχικά προς κατανάλωση μόνο από τα μέλη των κοινοτήτων του ΚΕΘΕΑ και με ένα μικρό άνοιγμα στο εμπόριο μέσω της Biocoop και από φέτος η παραγωγή έχει πολλαπλασιαστεί και ξεκινά η διάθεση στο ευρύ εμπορικό κοινό μέσω της αλυσίδας Σκλαβενίτη. Φέτος συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ο κ.Ζιούμπας, έχουν παραχθεί και μεταποιηθεί 15.000 συσκευασίες του μισού κιλού βιολογικών ζυμαρικών, τα οποία σημειωτέον έχουν βιολογική πιστοποίηση από τη ΒΙΟΕΛΛΑΣ, σε έξι κωδικούς (κοφτό μακαρονάκι, κριθαράκι, πέννες, χυλοπίτες, βίδες και κουσκουσάκι) και έχουν ήδη ξεκινήσει να διατίθενται σταδιακά στα ράφια 20 μεγάλων καταστημάτων της αλυσίδας Σκλαβενίτη στη Βόρεια Ελλάδα.

Στο Αγρόκτημα του ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ εκπαιδεύονται τα μέλη του θεραπευτικού προγράμματος,  παράγοντας – εκτός από ζυμαρικά – νωπά κηπευτικά, σιτηρά, σάλτσα κ.α. Το ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ διαθέτει επίσης δικό του ξυλουργείο και κεραμουργείο, καθώς επίσης και κατάστημα στα Λαδάδικα Θεσσαλονίκης, ενώ όπως σημειώνει ο κ.Ζιούμπας σύντομα θα λειτουργήσει και ηλεκτρονικό κατάστημα, πάντα στο πλαίσιο της προσπάθειας αυτοχρηματοδότησης του Κέντρου, που διαθέτει περί τις 120 μονάδες-κτήρια σε όλη τη χώρα, από την Κάρπαθο μέχρι την Κέρκυρα.

«Το κοινωνικό μήνυμα που θέλουμε να δώσουμε – τονίζει ο κ.Ζιούμπας – είναι ότι η εξάρτηση θεραπεύεται με τη δημιουργία και την παραγωγή. Περαιτέρω, σε μια χώρα όπως η Ελλάδα, όπου όλοι μιλούν για την ανάγκη αύξησης της παραγωγής και για την Ανάπτυξη, εμείς το κάνουμε πράξη στην καθημερινότητά μας».

Το ΚΕΘΕΑ είναι το μεγαλύτερο δίκτυο υπηρεσιών απεξάρτησης και κοινωνικής επανένταξης στη χώρα μας. Βρίσκεται δίπλα στους χρήστες ουσιών και τις οικογένειές τους από την ίδρυση της ΙΘΑΚΗΣ, της πρώτης ελληνικής Θεραπευτικής Κοινότητας, το 1983. Όλες οι υπηρεσίες του παρέχονται δωρεάν και χωρίς λίστες αναμονής: στο δρόμο, στα σωφρονιστικά καταστήματα, σε μονάδες σε όλη την Ελλάδα. To KEΘΕΑ απευθύνεται επίσης σε όσους αντιμετωπίζουν πρόβλημα με άλλες μορφές εξάρτησης, όπως το αλκοόλ, ο τζόγος και το διαδίκτυο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *