Thursday , 28 March 2024

Βολές Ι. Φωτιάδη για τη διοίκηση του ΒΕΘ -«Βγάζει στη… σέντρα όσους οφείλουν τέλη ΓΕΜΗ»

Δριμεία κριτική στη διοίκηση του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΒΕΘ) για την απόφασή της να βγάλει στη… σέντρα τις επιχειρήσεις-μέλη του Επιμελητηρίου οι οποίες έχουν οφειλές προς το ΓΕΜΗ άσκησε ο επικεφαλής της επιμελητηριακής παράταξης «Ένωση Βιοτεχνών –Νέοι Ορίζοντες», Ιωάννης (Στάθης) Φωτιάδης στη διάρκεια της τελευταίας συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου του ΒΕΘ.

«Με πρόταση της διοίκησης του ΒΕΘ τα στοιχεία των οφειλετών θα διαβιβαστούν προς την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος και αυτή με τη σειρά της θα τα αποστείλει προς τις αρμόδιες ΔΟY προκειμένου αυτές να προχωρήσουν στην είσπραξη των οφειλών προχωρώντας ακόμη και στα προβλεπόμενα αναγκαστικά μέτρα είσπραξης (όπως κατασχέσεις λογαριασμών κλπ) με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους βιοτέχνες της Θεσσαλονίκης οι οποίοι δεν είναι συνεπείς ως προς τη συγκεκριμένη υποχρέωση όχι διότι δεν θέλουν να πληρώσουν τα τέλη για το ΓΕΜΗ αλλά γιατί δεν μπορούν», σημείωσε ο κ. Φωτιάδης του οποίου η επιμελητηριακή παράταξη σύσσωμη καταψήφισε την πρόταση της διοίκησης του ΒΕΘ η οποία ωστόσο ψηφίστηκε –και «πέρασε» κατά πλειοψηφία- από τα μέλη την στηρίζουν.

«Η συγκεκριμένη κίνηση της διοίκησης του ΒΕΘ χαρακτηρίζεται από αναλγησία απέναντι στα μέλη τα οποία το Επιμελητήριό μας πρέπει –υποτίθεται- να στηρίζει διεκδικώντας παράλληλα λύσεις που θα τα διευκολύνουν κατά την άσκηση της οικονομικής τους δραστηριότητας. Σε μια περίοδο που οι επιχειρήσεις –μέλη μας, οι οποίες ως επί το πλείστον είναι μικρές ατομικές επιχειρήσεις δίνουν ‘’μάχη’’ για να κρατηθούν ‘’ζωντανές’’ το ΒΕΘ θα έπρεπε να είναι δίπλα τους και όχι ‘’απέναντί τους’’. Δυστυχώς, όμως, γινόμαστε καθημερινά ‘’μάρτυρες’’ της αδιαφορίας και της αδυναμίας της παρούσας διοίκησης του Επιμελητηρίου μας να σταθεί αρωγός στις προσπάθειες των συναδέλφων. Οι αιτιάσεις της ότι ενεργεί βάσει του νόμου δεν πείθουν και συνιστούν ανούσιες δικαιολογίες. Η διοίκηση του ΒΕΘ όφειλε να δώσει άτυπη παράταση στα μέλη που αδυνατούν να καταβάλλουν τέλος διατήρησης της μερίδας τους στο ΓΕΜΗ θέτοντας μάλιστα μετ’ επιτάσεως το θέμα και στην κεντρική διοίκηση προκειμένου να βρεθεί λύση για τις επιχειρήσεις οι οποίες λόγω οικονομικής δυσπραγίας δεν μπορούν να είναι συνεπείς», αναφέρει στη σχετική ανακοίνωση ο κ. Φωτιάδης, επικεφαλής της «Ένωσης Βιοτεχνών- Νέοι Ορίζοντες» και πρόεδρος του ΣΕΘ (Σύνδεσμος Επιχειρηματιών Θεσσαλονίκης – Νέοι Ορίζοντες και του ΣΕΜΑΣ (Σωματείο Ελλήνων Μεταποιητών Αλουμινίου και Σιδήρου).

«Εμείς πιστοί στις αρχές μας θα μεταφέρουμε το θέμα, μαζί με όλα τα υπόλοιπα ζητήματα που απασχολούν τους βιοτέχνες, και όχι μόνο, της Θεσσαλονίκης στις συναντήσεις που θα έχουμε με μέλη της νέας κυβέρνησης και θα επιδιώξουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τους συναδέλφους οι οποίοι ελπίζουν να πάρουν ανάσα με τις παρεμβάσεις που πρόκειται να εξειδικευτούν με τα νέα νομοσχέδια», κατέληξε ο κ. Φωτιάδης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *