Thursday , 22 October 2026

Στη Βουλή φέρνει το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής την μη εφαρμογή της Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για τεχνικούς και διοικητικούς υπαλλήλους στη ΔΕΠΘΕ

Του Γ.Κατσιάνη

Ερώτηση στη Βουλή σχετικά με τη μη εφαρμογή της Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΣΣΕ) της Δημοτικής Επιχείρησης Πληροφόρησης, Θεάματος και Επικοινωνίας Θεσσαλονίκης (ΔΕΠΘΕ) κατέθεσε η βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης και Υπεύθυνη Κ.Τ.Ε. Ψυχικής Υγείας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Ράνια Θρασκιά.

Όπως τονίζει στην ερώτηση της η κ. Θρασκιά, η Επιχειρησιακή ΣΣΕ της ΔΕΠΘΕ υπεγράφη στις 5 Μαρτίου 2025, κατόπιν συμφωνίας με τα αντιπροσωπευτικά σωματεία εργαζομένων (ΕΠΗΕΜ-Θ και ΕΤΙΤΒΕ) και αφορά στο σύνολο του προσωπικού της επιχείρησης ενώ συνοδεύτηκε από Μελέτη Οικονομικών Επιπτώσεων για τη χορήγηση μη μισθολογικών παροχών, η οποία απεστάλη στο υπουργείο Εσωτερικών προς υπογραφή.

“Ωστόσο, σχεδόν έναν χρόνο μετά, η κυβέρνηση συνεχίζει να αδρανεί. Δεν έχει προβεί σε καμία απολύτως ενέργεια. Καμία απάντηση. Καμία διοικητική πράξη”, τονίζει η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής  και ρωτά τους υπουργούς Εσωτερικών και Οικονομίας και Οικονομικών “για ποιον λόγο, μέχρι σήμερα, δεν έχει ολοκληρωθεί η προβλεπόμενη διαδικασία υπογραφής της Μελέτης Οικονομικών Επιπτώσεων που συνοδεύει τη σχετική Επιχειρησιακή ΣΣΕ της ΔΕΠΘΕ”.

“Οι συλλογικές συμβάσεις δεν είναι τυπικά έγγραφα, αλλά κατακτήσεις που οφείλει η Πολιτεία να σέβεται και να εφαρμόζει. Η κυβέρνηση οφείλει να αναλάβει άμεσα τις ευθύνες της απέναντι στους εργαζόμενους της ΔΕΠΘΕ”, επισημαίνει η κ. Θρασκιά.

Check Also

Θεσσαλονίκη: Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο εκπαιδευτικών, μαθητών και φοιτητών – Στο… πόδι πάνω από 1.000 αστυνομικοί – Ποιοι σταθμοί του μετρό είναι κλειστοί

Στους… δρόμους βγαίνουν σήμερα, Τετάρτη 21 Οκτωβρίου, εκπαιδευτικοί, μαθητές και φοιτητές καθώς η Διδασκαλική Ομοσπονδία …