Thursday , 28 March 2024

“Βουλιάζουν” Θάσος και Χαλκιδική – Γεμάτα τα ξενοδοχεία – “Βροχή” μισθώσεων τύπου Airbnb

“Βουλιάζουν” από τουρίστες η Θάσος και η Χαλκιδική, με τις ξενοδοχειακές μονάδες να καταγράφουν ήδη πολύ υψηλές πληρότητες για τον Ιούλιο αλλά και με πολλούς παραθεριστές μέσω μίσθωσης εξοχικών κατοικιών από την πλατφόρμα Airbnb και συναφείς ηλεκτρονικές πλατφόρμες.

Στη Θάσο η τουριστική κίνηση είναι πολύ καλή από τα μέσα  Ιουνίου και εξής, με τις πληρότητες των ξενοδοχείων σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων του νησιού, Πάρη Παρασχούδη, να αγγίζουν ήδη για τον Ιούλιο το 90% αλλά και μεγάλο αριθμό επισκεπτών μέσω Airbnb και άλλων ηλεκτρονικών πλατφορμών μισθώσεων ακινήτων. Από τους αλλοδαπούς τουρίστες της Θάσου το μερίδιο του λέοντος καταλαμβάνουν οι Ρουμάνοι και έπονται άλλοι Βαλκάνιοι, όπως επίσης και Γερμανοί, Βρετανοί, Πολωνοί, Σκανδιναβοί, Λιθουανοί, Τσέχοι, Σλοβάκοι, ενώ και τον Αύγουστο αναμένονται και Ιταλοί, όπως επίσης και περισσότεροι Έλληνες, που κλασικά κάνουν διακοπές επί το πλείστον τον συγκεκριμένο μήνα.

Την ίδια ώρα στη Χαλκιδική οι πληρότητες των ξενοδοχειακών μονάδων ξεπερνούν ήδη για τον Ιούλιο το 80% και ο Αύγουστος – άνευ απροόπτου – προδιαγράφεται ακόμη καλύτερος, ενώ σύμφωνα με τον γ.γ. της Ένωσης Ξενοδοχείων Χαλκιδικής, Γιάννη Λασπά, υπάρχουν ήδη υψηλές κρατήσεις και για τον Σεπτέμβριο. Η πλειοψηφία των τουριστών που επιλέγουν για τις διακοπές τους τη Χαλκιδική και καταλύουν σε ξενοδοχεία είναι Βρετανοί, Γερμανοί, Ολλανδοί, Ρουμάνοι, Γάλλοι και Ιταλοί, ενώ οι Σέρβοι, που όπως και σε άλλες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας είναι λιγότεροι φέτος, προτιμούν κατά κανόνα να μισθώνουν διαμερίσματα. Η Χαλκιδική, όμως, “βουλιάζει” επίσης φέτος από πλήθος επισκεπτών που μισθώνουν εξοχικές κατοικίες μέσω της πλατφόρμας Airbnb και συναφών πλατφορμών, ενώ τα Σαββατοκύριακα προστίθενται και όσοι Θεσσαλονικείς δεν νοικιάζουν σε τρίτους τα εξοχικά τους, είτε ιδιωτικά είτε μέσω ηλεκτρονικών πλατφορμών.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *