Friday , 3 May 2024

«Βράζει» η χώρα – Και τέταρτο κύμα καύσωνα αρχές Αυγούστου – Θερμοκρασίες ρεκόρ, ο υδράργυρος θα… αγγίξει και τους 45 βαθμούς

«Διαφαίνεται και τέταρτο κύμα καύσωνα στις αρχές Αυγούστου», υπογραμμίζει στο thesseconomy.gr ο διδάκτωρ Μετεωρολογίας Μιχάλης Σιούτας. Όπως εξηγεί «το δεύτερο κύμα αρχίζει αύριο Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή. Το τρίτο κύμα αναμένεται την ερχόμενη εβδομάδα. Θα έχουμε ένα… διάλειμμα με βοριάδες και από την προσεχή Τρίτη 25 Ιουλίου θα έχουμε και πάλι πολύ υψηλές θερμοκρασίες που θα διαρκέσουν μέχρι την Πέμπτη 27 του μηνός».

Το τέταρτο κύμα
Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες των προγνωστικών μοντέλων θα έχουμε μια ύφεση στις θερμοκρασίες λόγω των βοριάδων που θα ενισχυθούν από την Παρασκευή 28 του μηνός. Και πάλι όμως οι θερμοκρασίες θα σημειώσουν μικρή πτώση, περίπου 2-5 βαθμούς Κελσίου. Γιατί όπως αναφέρει ο μετεωρολόγος Μιχάλης Σιούτας «τις πρώτες ημέρες του Αυγούστου θα έχουμε το τέταρτο κύμα καύσωνα. Και αυτό οφείλεται στη θερμή μάζα αερίων που είναι εκτεταμένη σε όλη τη Μεσόγειο. Μπορεί να δούμε και θερμοκρασίες ρεκόρ. Σε πολλές περιοχές της χώρας οι θερμοκρασίες θα είναι σε υψηλά επίπεδα, δηλαδή θα φτάσουν τους 42 με 44 βαθμούς και σε κάποιες ηπειρωτικές περιοχές θα τους ξεπεράσουν. Ο υδράργυρος αναμένεται να αγγίξει ακόμη και τους 45 βαθμούς σε περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας και της Θεσσαλίας. Πρόκειται για έναν ισχυρό καύσωνα. Δεν χρειάζεται όμως ανησυχία. Χρειάζεται προετοιμασία και να εφαρμόζουμε τα μέτρα προφύλαξης. Δεν πρέπει να υποτιμάμε τον κίνδυνο από το φαινόμενο του καύσωνα γιατί απειλεί σε κάποιες περιπτώσεις και την ίδια μας τη ζωή αν δεν λάβουμε τα μέτρα προφύλαξης» συμβουλεύει ο δρ μετεωρολόγος κ. Σιούτας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *