Saturday , 27 April 2024

Βρέθηκε σπίτι για άστεγο στην Κατερίνη αλλά διαφωνεί η γειτονιά – Συνεχίζεται η προσπάθεια εθελοντών για λειτουργία ενός προσωρινού “Υπνωτηρίου αστέγων”

Σοφία Ξανθοπούλου

Αξιοθαύμαστη είναι η προσπάθεια των μελών της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Νομού Πιερίας “Ο ΤΟΠΟΣ ΜΟΥ” που τους τελευταίους μήνες προσπαθεί να βοηθήσει ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη.

Η εθελοντική ομάδα που εδρεύει στην Κατερίνη κατάφερε να βρει μια κατοικία για έναν άστεγο συμπολίτη της. Η ιδιοκτήτρια παραχώρησε δωρεάν μία μονοκατοικία προς την Εθελοντική Ομάδα Δράσης νομού Πιερίας για τα επόμενα τρία χρόνια με στόχο να χρησιμοποιηθεί ως κατάλυμα συμπολιτών τους που βρίσκονται σε έκτακτη ανάγκη.

Όμως, μια δυσάρεστη εξέλιξη υποχρεώνει την εθελοντική ομάδα να τροποποιήσει τα σχέδιά της σχετικά με το Υπνωτήριο αστέγων. Όπως επεσήμανε η συντονίστρια της ομάδας κ. Σ.Τσαβταρίδου “η ιδιοκτήτρια του σπιτιού δέχθηκε τεράστιες πιέσεις να αλλάξει την απόφαση της διότι κανείς στη γειτονιά δεν επιθυμεί ένα υπνωτήριο αστέγων, ένα στέκι “μπεκρήδων” και “χασισομανών” μπροστά στα πόδια του”.

Όπως τονίζει η κ. Τσαβταρίδου “η εξέλιξη αυτή μας λυπεί ιδιαίτερα αλλά δεν μας πτοεί. Ομως, αναγκάζει την ομάδα μας να κάνει ένα βήμα πίσω και να επανασχεδιάσει τη στρατηγική της. Από τα χρήματα που έχουν συγκεντρωθεί έχει πληρωθεί το ξενοδοχείο του Γιώργου για άλλες 4 διανυκτερεύσεις ενώ εμείς ξεκινάμε από την αρχή για την αναζήτηση νέου χώρου. Τώρα είμαστε πολλοί και μπορούμε να βοηθήσουμε καλύτερα! Αναζητούμε μία παλιά μονοκατοικία την οποία θα επισκευάσουμε με δικά μας έξοδα με στόχο να στεγαστεί προσωρινά ένα “υπνωτήριο αστέγων” ή μία μικρή γκαρσονιέρα για να στεγαστεί ο Γιώργος”.

Περισσότερες πληροφορίες

Facebook: https://www.facebook.com/groups/743866033179226/ και στην ιστοσελίδα: www.otoposmou.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *