Thursday , 25 April 2024

«Βροχή» πληρωμών επιδομάτων σε χιλιάδες εργαζόμενους, άνεργους, ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και επιστήμονες

Στην πληρωμή των επιδομάτων σε χιλιάδες δικαιούχους εργαζόμενους, άνεργους, ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και επιστήμονες προχωρά η κυβέρνηση, λίγο πριν την σταδιακή άρση των μέτρων απαγόρευσης από την πανδημία.                                                                                                                                    

Η «πρεμιέρα» έγινε χθες, Δευτέρα με την καταβολή του επιδόματος των 400 ευρώ σε 165.000 μακροχρόνια άνεργους.                                                                                                

Η ειδική πλατφόρμα του ΟΑΕΔ για τους μακροχρόνια άνεργους θα παραμείνει ανοιχτή έως και την Κυριακή 3 Μαΐου.

Εξάλλου, σήμερα Τρίτη 28 Απριλίου θα πληρωθούν την αποζημίωση ειδικού σκοπού των 800 ευρώ περισσότεροι από 105.000 εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις που είτε έκλεισαν, είτε έχουν πληγεί.

Επιπλέον, εκπνέει σήμερα, Τρίτη 28 Απριλίου η προθεσμία υποβολής αίτησης στο my business support για την χορήγηση του επιδόματος των 800 ευρώ σε 600.000 αυτοαπασχολούμενους, ελεύθερους επαγγελματίες και σε επιχειρήσεις που δεν απασχολούν εργαζόμενους ή απασχολούν μέχρι και 20 εργαζόμενους.                                                                                                                              

 Αυτό σημαίνει ότι οι ωφελούμενοι θα δουν τα χρήματα στον τραπεζικό τους λογαριασμό από την Πέμπτη 30 Απριλίου μέχρι την Δευτέρα 4 Μαΐου, ανάλογα με την λειτουργία των τραπεζικών συστημάτων πληρωμών.

Τέλος, μέχρι την Πέμπτη 30 Απριλίου θα έχουν καταβληθεί τα 600 ευρώ στους δικαιούχους επιστήμονες-ελεύθερους επαγγελματίες.                                           

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *