Friday , 26 April 2024

Βρούτσης:”Τον Οκτώβριο θα πληρώσουμε και τις δύο καταβολές αναδρομικών των συντάξεων”

«Τον Οκτώβριο, Θεού θέλοντος και να πάνε όλα καλά, θα πληρώσουμε και τις δυο καταβολές αναδρομικών. Η μία είναι του επικουρικού που αφορά οκτώ μήνες. Η άλλη θα είναι 12 μηνών, τα αναδρομικά των κύριων συντάξεων από 1η Οκτωβρίου του 2019 μέχρι και τον Οκτώβριο του 2020» δήλωσε σήμερα το πρωί, ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης.

Αναλυτικότερα, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ», ο κ.Βρούτσης αναφερομενος στις αυξήσεις των επικουρικών συντάξεων επισήμανε ότι πρόκειται για περίπου 240.000 δικαιούχους, οι οποίοι είχαν υποστεί μειώσεις στο πλαίσιο του νόμου Κατρούγκαλου και η αύξηση και επιστροφή τους στα πρότερα επίπεδα είναι προγραμματισμένη για την προσεχή Τρίτη, 2 Ιουνίου.

Οι ίδιοι δικαιούχοι, επίσης, αναμένεται να λάβουν τα αναδρομικά που δικαιούνται τον προσεχή Οκτώβριο. Πρόκειται για το ποσό των μειώσεων, το οποίο αφορά την περίοδο Οκτωβρίου 2019 – Μαΐου 2020.

Ο υπουργός Εργασίας προέβη επίσης στη διαβεβαίωση και για μη μείωση του κατώτατου μισθού στο πλαίσιο του προγράμματος “ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ”, που προβλέπει την επιδότηση μέρους του μισθού: “Απαντώ κατηγορηματικά όχι. Η πολιτεία προέβλεψε ότι κανένας εργαζόμενος δεν θα πέσει κάτω από τον κατώτατο μισθό ακόμη και αν δουλεύει τον μισό χρόνο του μήνα. Αυτό είναι οριζόντιο, είναι κόκκινη γραμμή και το βάλαμε και στον νόμο”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *