Friday , 26 April 2024

Βόλος: Αναστολή παραγωγής ανακοίνωσε και η “Χαλυβουργία Ελλάδος”

Σε αναστολή της παραγωγής της προχωρά και “Χαλυβουργία Ελλάδος”, που διαθέτει δυο μονάδες στη ΒΙΠΕ Βόλου.

«Λόγω της σημαντικής μείωσης της οικοδομικής δραστηριότητας που έχει επιφέρει η υγειονομική κρίση του COVID-19 στην Ελλάδα, αλλά και κυρίως στις ξένες αγορές που η εταιρία εξάγει τα προϊόντα της, η Χαλυβουργία Ελλάδος Α.Ε. αναστέλλει προσωρινά από τις 14/4/20 την παραγωγή στα εργοστάσιά της. Κατά το εν λόγω διάστημα, τα τμήματα διακίνησης εμπορευμάτων και παραλαβών προμηθειών θα λειτουργούν κανονικά, εξασφαλίζοντας την ομαλή επανεκκίνηση των εργοστασίων», αναφέρεται στην ανακοίνωση της εταιρείας.

Τα 300 άτομα που εργάζονται στην εταιρεία, στην μονάδα που είναι εγκατεστημένη στην Α’ ΒΙΠΕ Βόλου και στο εργοστάσιο-υψικάμινο στην Β’ ΒΙΠΕ Βόλου εντάσσονται στα μέτρα ενίσχυσης της κυβέρνησης.

Η “Χαλυβουργία Ελλάδος” είναι η δεύτερη μεγαλύτερη χαλυβουργία στην περιοχή του Βόλου μετά τη Sovel που ανακοίνωσε ότι σταματά την παραγωγή της, ενημέρωσε τους εργαζομένους ότι θα καταβάλει το πρώτο δεκαπενθήμερο του Απριλίου το δώρο του Πάσχα, μαζί με διατακτική 200 ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι αναστολή παραγωγής έχει ανακοινώσει επίσης και η χαλυβουργία Σιδενόρ του Ομίλου Viohalco.

Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί ότι πρόκειται για την πρώτη βιομηχανία χάλυβα στην Ελλάδα και μια από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες της χώρας, με ιστορία από το 1938.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *