Friday , 3 May 2024

Βόλος: Επιστρέφουν από σήμερα στα θρανία οι μαθητές – Άνοιξαν τα περισσότερα σχολεία

Ξεκίνησε σήμερα, Δευτέρα, 2 Οκτωβρίου, κανονικά η λειτουργία των σχολείων στο δήμο του Βόλου, με εξαίρεση εκείνα τα οποία στεγάζονται σε κτίρια που έχουν υποστεί ζημιές από τις καταστροφικές πλημμύρες. Σε όλα τα σχολεία που έγινε ο αγιασμός έχει διασφαλιστεί η υδροδότηση και η ηλεκτροδότησή τους, ενώ στους μαθητές θα διατεθεί δωρεάν εμφιαλωμένο νερό.

Καταγραφή των ελλείψεων
Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση του δήμου Βόλου «μετά τις δύο καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν την πόλη μας και προκάλεσαν εκτεταμένες ζημιές, είναι πιθανό να υπάρχουν κάποιες ελλείψεις ή παραλείψεις, στα σχολεία. Παρακαλούμε τους εκπαιδευτικούς και τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων κάθε σχολείου να καταγράψουν ο,τιδήποτε υποπέσει στην αντίληψή τους (ζημιά, κακοτεχνία, κτλ.) και την Πέμπτη να ενημερώσουν το γραφείο του δημάρχου, ώστε μέσα στο τριήμερο να γίνουν οι απαιτούμενες εργασίες και να αποκατασταθεί πλήρως το όποιο πρόβλημα διαπιστωθεί στη διάρκεια της λειτουργίας τους».

Ανοιχτά τα σχολεία του δήμου Ζαγοράς Μουρεσίου
Επίσης με ανακοίνωση του δήμου Ζαγοράς Μουρεσίου άνοιξαν σήμερα και όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Έγινε ο αγιασμός στα σχολεία όπως έχουν προγραμματίσει οι διευθυντές των σχολείων της περιοχής.

Ποια σχολεία παραμένουν κλειστά
Κλειστά παραμένουν και δεν θα λειτουργήσουν το 6ο Λύκειο και τα 7ο και 9ο Γυμνάσια Βόλου, όπως και το ΕΕΕΚ και το 4ο Γυμνάσιο, στη Νέα Ιωνία, λόγω προβλημάτων που υπάρχουν στην ηλεκτροδότηση του κτηρίου και το ΙΕΚ και το 4ο ΕΠΑΛ στο Φυτόκο, λόγω σοβαρών ζημιών που έχουν υποστεί αίθουσες του κτιρίου.

Πρόβλημα η έλλειψη πόσιμου νερού
Στο μεταξύ, οι κάτοικοι του Βόλου προσπαθούν να επανέλθουν στην καθημερινότητα μετά τις καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν τη Θεσσαλία. Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα είναι η έλλειψη πόσιμου νερού που υπάρχει σε ολόκληρο το πολεοδομικό συγκρότημα του Βόλου. Το νερό που κατά διαστήματα φτάνει στις βρύσες των σπιτιών και των επιχειρήσεων δεν είναι πόσιμο, σύμφωνα με τις αναλύσεις που έγιναν και που ανακοίνωσε και το υπουργείο Υγείας, επισήμανση που έχει κάνει και ο δήμος Βόλου εφιστώντας την προσοχή των πολιτών. Την ίδια ώρα συνεχίζεται και σήμερα η επιχείρηση καθαρισμού από λασπόνερα και φερτά υλικά από συνεργεία που επιχειρούν στις περιοχές Αγριάς, Αλυκών, Παλιού Λιμεναρχείου, Ζάχου – Καραμπατζάκη, 2ας Νοεμβρίου, Παγασών, Ορφανοτροφείου, Αγ. Κωνσταντίνου, Αναύρου και Νέας Δημητριάδας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *