Sunday , 5 May 2024

Βόλος: Ηλικιωμένος ιερέας σκότωσε με ραβδί αδέσποτη γάτα – Τον είδε αυτόπτης μάρτυρας και συνελήφθη

Τι και αν θεωρείται – έστω τυπικά – “άνθρωπος του Θεού” και υπηρέτης του. Αυτό προφανώς δεν είχε καμία σημασία για έναν 88χρονο συνταξιούχο ιερέα στο Βόλο, που κατηγορείται ότι την Κυριακή σκότωσε μια αδέσποτη γατούλα κοντά στο σπίτι του χτυπώντας την κατ’ επανάληψη με ένα ραβδί και στη συνέχεια την τοποθέτησε σε σακούλα και την πέταξε σε κάδο σκουπιδιών.

Για κακή του τύχη, όμως, τον είδε ένας νεαρός που ενημέρωσε την Αστυνομία, με αποτέλεσμα να συλληφθεί το απόγευμα της ίδιας ημέρας με την κατηγορία της ζωοκτονίας σε βαθμό κακουργήματος και παραπέμφθηκε στον ανακριτή, ενώ επίσης του επιβλήθηκε πρόστιμο 30.000 ευρώ.

Χθες ο δράστης δήλωσε ότι αισθάνεται αδιαθεσία και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Βόλου, όπου και νοσηλεύεται φρουρούμενος και λόγω της κατάστασης της υγείας του θα απολογηθεί μετά το εξιτήριό του από το Νοσοκομείο ή ο ανακριτής θα λάβει την απολογία του όσο νοσηλεύεται, εφόσον παραταθεί η νοσηλεία του. Ο 88χρονος “ιερωμένος” αντιμετωπίζει την επιβολή ποινής κάθειρξης μέχρι 10 χρόνια και χρηματική ποινή από τριακόσιες (300) έως χίλιες (1.000) ημερήσιες μονάδες, ύψους καθεμίας από πενήντα (50) έως διακόσια (200) ευρώ, εφόσον κατά την τέλεση της πράξης χρησιμοποιήθηκε βία ή οπλοφορούσε (νόμος 4711/2020).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *