Tuesday , 23 April 2024

“Βόμβα” Μητρόπουλου : “Δεν επιτρέπεται να απολύσουν τους ανεμβολίαστους ούτε να διακόψουν τον μισθό τους”

Καταιγιστικός ήταν ο εργατολόγος, νομικός και πανεπιστημιακός Αλέξης Μητρόπουλος. Μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του OPEN τόνισε ότι “τo ισχύον νομοθετικό πλαίσιο δεν επιτρέπει απολύσεις ούτε μειώσεις μισθών σε εργαζόμενους που δεν έχουν εμβολιαστεί”.

Εδώ και καιρό έχει ξεσπάσει σάλος σχετικά με το επαγγελματικό μέλλον των πολιτών που δεν επιθυμούν να εμβολιαστούν. Μετά τις προειδοποιήσεις του υπουργού Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη, του Υπουργού Εσωτερικών Μάκη Βορίδη αλλά και της Υφυπουργού Εργασίας Δόμνας Μιχαηλίδου για απολύσεις ανεμβολίαστων εργαζομένων, ο εργατολόγος και πανεπιστημιακός Αλέξης Μητρόπουλος “γκρεμίζει” τις απειλές της κυβέρνησης.

Παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη προσπαθεί να περάσει κάτω από το χαλί τον υποχρεωτικό εμβολιασμό όλων των πολιτών, ταυτόχρονα προσπαθεί να καθησυχάσει τους ψηφοφόρους της με τον ισχυρισμό ότι όσοι δεν δεχτούν να εμβολιαστούν θα τεθούν σε αναστολή εργασίας. Μέχρι στιγμής παραμένει άγνωστο εάν η αναστολή αυτή θα προβλέπει μείωση μισθού ή αν θα είναι άνευ αποδοχών. Την ίδια ώρα, ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στον ΣΚΑΪ, άφησε ανοιχτό το παράθυρο απολύσεων από πλευράς των εργοδοτών, διαβεβαιώνοντας ωστόσο ότι η ισχύουσα νομοθεσία δεν πρόκειται να αλλάξει. 

Υπενθυμίζεται ότι ο Υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης είχε επισημάνει ότι “θέλουμε να βγάλουμε τον εργαζόμενο από τον τόπο που εργάζεται γιατί αποτελεί κίνδυνο. Για αυτό και μπαίνει σε αναστολή. Για όσο διαρκέσει η αναστολή δεν θα λαμβάνει μισθό”. Επιπλέον, όπως είπε “η αναστολή εργασίας θα πρέπει να έχει έναν συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα και εν συνεχεία οι εργασιακές σχέσεις θα πρέπει να διευθετηθούν. Θα επιστρέψει στην δουλειά του εμβολιασμένος ή θα επιλέξει ότι δεν θέλει να κάνει αυτή την δουλειά”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *