Sunday , 5 May 2024

Β’ γύρος αυτοδιοικητικών εκλογών – Πού ψήφισαν οι αρχηγοί των κομμάτων – Στις 8.00 -8.30 μ.μ. η τελική προσέγγιση των αποτελεσμάτων

«Έχουν ανοίξει οι 12.966 κάλπες στη χώρα για το β’ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών. Σήμερα έχουν δικαίωμα ψήφου 5.650.000 Έλληνες, εκ των οποίων μόνο 820.000 ψηφίζουν για δήμο και περιφέρεια. Η προσέλευση είναι χαμηλή στα εκλογικά τμήματα αλλά ελπίζουμε στην πορεία της ημέρας να αυξηθεί», ανέφερε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών Μιχάλης Σταυριανουδάκης. Πρόσθεσε επίσης, ότι «τα αποτελέσματα θα βγουν πολύ γρήγορα σήμερα. Μετά τις 20:00 θα έχουμε ισχυρές ενδείξεις και πριν τις 20.30 μ.μ.θα έχουμε ίσως και την τελική προσέγγιση. Τα ψηφοδέλτια είναι χωρίς σταυρούς. Αν κάποιος ξεχαστεί και πάει να ψηφίσει με το παλιό ψηφοδέλτιο, δεν ακυρώνεται. Ελπίζουμε να αυξηθεί η συμμετοχή». Πρόσθεσε ο κ. Σταυριανουδάκης.

Ψήφισε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Στις 12 το μεσημέρι μετέβη η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου στο 21ο Γενικό Λύκειο Γκράβας στο τμήμα 610, όπως είχε ψηφίσει και την περασμένη Κυριακή. Η κυρία Σακελλαροπούλου είχε συνομιλία με τα μέλη της Εφορευτικής Επιτροπής λέγοντάς τους «πιο σύντομα θα τελειώσετε σήμερα», ενώ συζήτησε και με πολίτες που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στο σχολείο. Μεγάλης σημασίας και τα μηνύματα από τα κέντρα των πολιτικών κομμάτων για τα αποτελέσματα των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Δ. Κουτσούμπας: «Εκφράζουμε την καταδίκη μας στην αντιλαϊκή πολιτική»
Στο 2798ο εκλογικό τμήμα στο 2ο Γυμνάσιο Ν. Ιωνίας ψήφισε λίγο πριν από τις 10 το πρωί, ο Γενικός Γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. Και όπως δήλωσε: «Σήμερα ολοκληρώνουμε τη νίκη της Λαϊκής Συσπείρωσης στην Πάτρα με τον Κώστα Πελετίδη, στην Καισαριανή με τον Ηλία Σταμέλου, στην Πετρούπολη με τον Βαγγέλη Σίμου, στο Χαϊδάρι με τον Μιχάλη Σελέκο, στον Τύρναβο με τον Στέλιο Τσικριτσή και σε όλες τις άλλες περιπτώσεις εκφράζουμε την καταδίκη μας στην αντιλαϊκή πολιτική συνολικά στους εκπροσώπους όλων των άλλων συνδυασμών».

Στη Θεσσαλονίκη ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής
Στο 1ο δημοτικό σχολείο, στην πλατεία Αγίου Ελευθερίου, στη Θεσσαλονίκη, άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής για τον β’ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών. Ο κ. Καραμανλής, συνοδευόμενος από στελέχη της ΝΔ, έφτασε στο σχολείο λίγο μετά τις 9.15 το πρωί, χαιρέτησε την εφορευτική επιτροπή και βγήκε φωτογραφίες μαζί τους. Αφού ψήφισε αποχώρησε χωρίς να κάνει δηλώσεις.

Νικηφόρα τα μηνύματα από τη ΝΔ
Ο στόχος για την κομματική έδρα της Νέας Δημοκρατίας είναι οι 6 περιφέρειες και οι 2 μεγάλοι δήμοι, ο δήμος της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Το πολιτικό μήνυμα που έχει στείλει ήδη ο πρωθυπουργός για τις περιφέρειες είναι πολύ συγκεκριμένο και αφορά όπως έχει τονίσει πολλές φορές, το πολιτικό αποτύπωμα να είναι τέτοιο ώστε τα πρόσωπα που θα εκλεγούν να μπορούν να συνεργάζονται την επόμενη μέρα με την κεντρική διοίκηση, δηλαδή να είναι στο ίδιο μήκος κύματος.

ΠΑΣΟΚ: Ικανοποίηση για 72 εκλεγμένα στελέχη του
Την έκβαση και του δεύτερου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών περιμένουν στο επιτελείο του ΠΑΣΟΚ για να εκτιμήσουν το συνολικό αποτέλεσμα. Όπως λένε χαρακτηριστικά και ξεκάθαρα στη Χαριλάου Τρικούπη, «το ΠΑΣΟΚ είναι δεύτερη δύναμη στην τοπική αυτοδιοίκηση και αυτό δεν το λένε οι ίδιοι, το απέδειξε η κάλπη της πρώτης Κυριακής, 72 στελέχη προέρχονται από τα σπλάχνα της παράταξης και του κόμματος. Με διαχρονική πορεία κέρδισαν 72 δήμους στην επικράτεια και τώρα διεκδικούν 40 δήμους. Τα… μάτια φυσικά είναι στραμμένα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Θεσσαλία».

Κουμουνδούρου: Στοχεύει σε νίκη ΣΥΡΙΖΑ και ήττα της ΝΔ
Διπλή η στόχευση που υπάρχει για το κόμμα της ΣΥΡΙΖΑ για τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Αφενός να υποστηριχθούν προοδευτικοί υποψήφιοι ανά την Ελλάδα και να εκλεγούν όσο το δυνατόν περισσότεροι και δεύτερον να ηττηθούν οι συντηρητικοί υποψήφιοι της ΝΔ στην τοπική αυτοδιοίκηση και να καταγραφούν ακόμα περισσότερες ρωγμές για το κυβερνών κόμμα. Το ενδιαφέρον είναι στραμμένο στη Θεσσαλία, στην υποψηφιότητα του Δημήτρη Κουρέτα απέναντι στον υποψήφιο της Νέας Δημοκρατίας, Κώστα Αγοραστό.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *