Tuesday , 19 March 2024

Β.Ελλάδα: Ανησυχία για την τουριστική κίνηση τον Αύγουστο εξαιτίας της έξαρσης της πανδημίας

Ανησυχία για την πορεία του τουρισμού τον Αύγουστο φέρνει στην ξενοδοχειακή κοινότητα της Βόρειας Ελλάδας η επιδείνωση της επιδημιολογικής κατάστασης της χώρας μας, καθώς ήδη από δυο αγορές, συγκεκριμένα τη ρουμανική και τη γερμανική υπάρχει ανάσχεση των ροών των εισερχόμενων τουριστών λόγω της νέας έξαρσης της πανδημίας.

Με πληρότητες της τάξης του 65%-70% η Χαλκιδική βιώνει τις τελευταίες ημέρες, σύμφωνα με τον ταμία της Ένωσης Ξενοδόχων του νομού, κ.Γιάννη Λασπα, “φρενάρισμα” στην κίνηση από τη Ρουμανία και Γερμανία. Σημειωτέον ότι η χώρα μας έχει καταταχτεί ήδη στην “κίτρινη” επιδημιολογική ζώνη από τη ρουμανική Κυβέρνηση και τις επόμενες ημέρες αναμένεται να περάσει στην “κόκκινη”, γεγονός που σημαίνει υποχρέωση των Ρουμάνων πολιτών να προβαίνουν σε PCR test όταν επιστρέφουν ήδη και να πρέπει να μπαίνουν και σε καραντίνα εάν όντως χαρακτηριστούμε ως “κόκκινος” επιδημιολογικά προορισμός.

Οι πληρότητες στην Πιερία τον Ιούνιο ήταν μέτριες και μόλις το τελευταίο δεκαήμερο έχουν αυξηθεί στο 55%. Η θετική εξέλιξη για την Πιερία στη φετινή σεζόν είναι ότι προτιμήθηκε από πού περισσότερους Έλληνες σε σύγκειση με άλλες χρονιές ως προορισμός διακοπών, και δη οικογενειακών, καθώς οι Έλληνες όπως φαίνεται φέτος το καλοκαίρι προτιμούν προορισμούς όπου μπορούν να μεταβούν με τα ΙΧ τους, προκειμένου να αποφύγουν διαφόρων ειδών τεστ σε αεροδρόμια, λιμάνια κ.ο.κ. Όπως επισημαίνει ο πρόεδρος της τοπικής Ένωσης Ξενοδόχων, Ηρακλής Τσιτλακίδης, φέτος το 70% των αφίξεων και διανυκτερεύσεων είναι από Έλληνες και μόνο ένα 30% από το εξωτερικό, κυρίως από τις γειτονικές βαλκανικές χώρες. Η επιδείνωση ωστόσο των επιδημιολογικών δεικτών της χώρας μας προκαλει ανησυχία για την πορεία της τουριστικής κίνησης από το εξωτερικό τον Αύγουστο, ενώ παραδοσιακά Αύγουστος υπό νορμάλ συνθήκες είναι ο καλύτερος μήνας για τον ελληνικό τουρισμό.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *