Wednesday , 1 May 2024

Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη: “Δεν χρεοκόπησαν την Ελλάδα οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2004”

Του Γ. Κατσιάνη

Την πεποίθηση ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2004 ήταν “οι δεύτεροι φθηνότεροι Αγώνες μετά του Λος Άντζελες το 1932”, εξέφρασε η Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη.

Μιλώντας στις εργασίες του 9ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών η πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων “ΑΘΗΝΑ 2004”, τόνισε ότι ο προϋπολογισμός για την διοργάνωση ήταν 2,1 δισ. ευρώ.

“Επιστρέψαμε στο κράτος και 130,6 εκατ. ευρώ πλεόνασμα. Αυτό που δεν γνωρίζετε ήταν ότι σύμφωνα με την μελέτη του πανεπιστημίου της Οξφόρδης, ήταν οι δεύτεροι φθηνότεροι Αγώνες μετά του Λος Άντζελες το 1932. Δεν χρεοκόπησαν την Ελλάδα οι Ολυμπιακοί Αγώνες, οι αριθμοί μιλάνε”, σημείωσε.

Επιπλέον, επικαλέστηκε έρευνα του ΙΟΒΕ του 2015, σύμφωνα με την οποία το διάστημα 2000-2010 δαπανήθηκαν 6,5 δισ. ευρώ για ολυμπιακά έργα ενώ το 2004 μόνο 2,5% προστέθηκε στο ΑΕΠ.

“Η Ελλάδα ήταν η μικρότερη χώρα που ανέλαβε να διοργανώσει Ολυμπιακούς Αγώνες και πέτυχε. Άφησε ένα manual οργανωτικής αριστείας, καλής λειτουργίας, συνεργασίας μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού φορέα, το οποίο δεν πρέπει να μείνει αναξιοποίητο. Οι αγώνες πέτυχαν γιατί έγιναν εθνική υπόθεση, στοίχημα κάθε Ελληνίδας και κάθε Έλληνα. Αν δεν ήταν εκείνοι, δεν θα φτάναμε ούτε στην τελετή έναρξης”, υπογράμμισε η Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *