Friday , 29 March 2024

Γιάννης Καμαρινός: «Η ανάπτυξη του δήμου Κορδελιού-Ευόσμου εξαρτάται από την αναθεώρηση του ΓΠΣ»

Την πεποίθηση ότι η βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών αποτελεί πρώτη προτεραιότητα για τον συνδυασμό «Ξεκινάμε από την αρχή», εξέφρασε ο υποψήφιος δήμαρχος Κορδελιού-Ευόσμου, Γιάννης Καμαρινός.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή«Ανατροπή Τώρα», ο κ. Καμαρινός αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στα προβλήματα που δημιουργούνται στην περιοχή λόγω της μη αναθεώρησης /τροποποίησης του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδιασμού (ΓΠΣ).

«Αν δεν κλείσει το θέμα αυτό, δεν θα υπάρξει οικονομική ανάπτυξη στην περιοχή. Ο πεζοδρόμος του Κορδελιού έχει ερημώσει. Η διοίκηση κωλυσιεργεί. Δεν μπορούν να ανοίξουν καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Καμαρινός αναφέρθηκε και στο κυκλοφοριακό και την έλλειψη θέσεων στάθμευσης – πρόβλημα που είναι έντονο και στις δύο κοινότητες του δήμου.

«Στην πλατεία Ελευθερίας στο Κορδελιό κατασκευάστηκε το πρώτο υπόγειο παρκινγκ στη Βόρεια Ελλάδα – χωρητικότητας 160 θέσεων στάθμευσης- και το όποιο μέχρι και σήμερα δε λειτουργεί ενώ θα μπορούσε προφανώς να δώσει μια “ανάσα” στο πρόβλημα», σημείωσε.

Όπως είπε, πρέπει να υπάρξει μέριμνα και στην περιοχή πάνω από τον περιφερειακό, στην 4η συνοικία στο Κορδελιό, στη Διαλογή, στην Ελπίδα, και στην κάτω Ηλιούπολη γιατί και εκεί τα προβλήματα είναι πολλά.

Για το πρόβλημα της σχολικής στέγης ο υποψήφιος δήμαρχος Κορδελιού-Ευόσμου τόνισε ότι υπολείπονται 250 σχολικές αίθουσες ενώ είναι επιτακτική η ανάγκη για τη δημιουργία βρεφονηπιακών σταθμών -καθώς σε όλο τον δήμο λειτουργεί μόνο ένας για 17 παιδιά.

«Μπορούμε να κυνηγήσουμε προγράμματα ΕΣΠΑ για την κατασκευή. Υπάρχουν χώροι ήδη χαρακτηρισμένοι από τις προηγούμενες διοικήσεις» επισήμανε ο κ. Καμαρινός.

«Υπάρχει πρόβλημα με το Ειδικό Σχολείο στο Κορδελιό. Κατά τη θητεία μου ως αντιδήμαρχος Παιδείας έκανα όλες τις απαραίτητες ενέργειες για μετεγκατάστασή του σε χώρο πάνω από τον περιφερειακό, όπου μάλιστα ήταν δυνατό να μπει σε πρόγραμμα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και να ανεγερθεί αλλά δυστυχώς δεν έγινε τίποτα» πρόσθεσε.

Τέλος, αναφερόμενος στην κοινωνική πολιτική υπογράμμισε την ανάγκη ενίσχυσης του κοινωνικού παντοπωλείου και φαρμακείου. «Στα σχέδιά μας περιλαμβάνεται και η δημιουργία πολυϊατρείου», πρόσθεσε.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *