Wednesday , 1 May 2024

Γιάννης Μανιάτης: “Η Πολιτεία να στηρίξει τις ελληνικές επιχειρήσεις που παράγουν πράσινα προϊόντα”

Του Γ. Κατσιάνη

Την ανάγκη στήριξης από την Πολιτεία των ελληνικών επιχειρήσεων που παράγουν πράσινα προϊόντα, υπογράμμισε ο καθηγητής του πανεπιστημίου Πειραιά, Γιάννης Μανιάτης.

Μιλώντας στις εργασίες του 8ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών ο πρώην υπουργός Ενέργειας τόνισε ότι “θα πρέπει να χαράξουμε επιτέλους τον δικό μας, made in Greece, δρόμο προς την πράσινη μετάβαση”.

“Αρκετά, πια με μόνο εισαγωγές έτοιμων προϊόντων από το εξωτερικό. Πρέπει να στηρίξουμε ελληνικές επιχειρήσεις που παράγουν πράσινα προϊόντα, όπως σωλήνες αερίου και υδρογόνου, ηλεκτρικά καλώδια πράσινου ηλεκτρισμού, βιομηχανικές μπαταρίες, ηλιακούς θερμοσίφωνες, έξυπνους μετρητές, κουφώματα αλουμινίου, θερμομονωτικά υλικά”, υπογράμμισε.

Επιπλέον, ο κ. Μανιάτης υποστήριξε ότι η χώρα μας διαθέτει σημαντικά κοιτάσματα κρίσιμων ορυκτών πρώτων υλών (Critical Raw Materials), απαραίτητων για την πράσινη και την ψηφιακή Μετάβαση.

“Διαθέτουμε σημαντικά κοιτάσματα σε βωξίτη, νικέλιο, κοβάλτιο, μαγνησίτη, χαλαζία και χαλκό”, τόνισε ο κ. Μανιάτης και τάχτηκε υπέρ των μεταρρυθμίσεων στον τομέα της ενέργειας.

“Σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Ενέργειας (ΙΕΑ), η Ελλάδα έχει την δέκατη υψηλότερη τιμή στο οικιακό ρεύμα και τη δεύτερη ακριβότερη τιμή στο βιομηχανικό ρεύμα”, δήλωσε.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *