Thursday , 2 May 2024

Γιάννης Σαρίδης: “Η Ένωση Κεντρώων είναι το κόμμα του Βασίλη Λεβέντη”

“Βολές” σε βάρος του προέδρου της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλη Λεβέντη εξαπέλυσε ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής, Γιάννης Σαρίδης.

Όπως τόνισε σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό Εurope Οne, η απαξιωτική και προσβλητική, όπως την χαρακτήρισε, στάση του προέδρου της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλη Λεβέντη προς τους ψηφοφόρους, αμέσως μετά το άσχημο αποτέλεσμα των ευρωεκλογών,ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι και οδήγησε στην αποχώρηση του από την κοινοβουλευτική ομάδα της Ένωσης Κεντρώων.

Ο κύριος Σαρίδης χαρακτήρισε την Ένωση Κεντρώων “το κόμμα του Βασίλη Λεβέντη” και όχι μια πραγματική Ένωση Κεντρώων, κατηγορώντας παράλληλα το πρόεδρο του κόμματος και για οικογενειοκρατία δηλώνοντας πως “σημαντικές θέσεις εντός του κόμματος τις κατέχουν συγγενείς του Βασίλη Λεβέντη”.

Απαντώντας στον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων που τον αποκάλεσε “αποστάτη”, ο κύριος Σαρίδης υπογράμμισε πως εάν ήταν πραγματικά αποστάτης θα έβρισκε ευκαιρία να αποχωρήσει από το κόμμα όταν ο κ. Λεβέντης του είχε πει ” είσαι ένα τίποτα”.

Όσον αφορά το πολιτικό του μέλλον ο Γιάννη Σαρίδης ξεκαθάρισε πως κρατάει την έδρα, ανήκει στον κεντρώο χώρο και έχει συνομιλίες με εξωκοινοβουλευτικά πολιτικά κόμματα, εξηγώντας όμως πως είναι πολύ δύσκολο, λόγω του πολύ περιορισμένου χρόνου μέχρι τις εθνικές εκλογές, να βρει πολιτική στέγη ώστε να είναι υποψήφιος βουλευτής.

Επιπλέον, ο κ. Σαρίδης συνεχάρη τον Σταύρο Θεοδωράκη που μετά το άσχημο αποτέλεσμα των ευρωεκλογών για “Το Ποτάμι” ανέλαβε την ευθύνη και αποχωρεί από την ηγεσία του κόμματος.

Με την κίνηση του αυτή να ανεξαρτητοποιηθεί ο Γιάννη Σαρίδης οδηγεί την Ένωση Κεντρώων στο να μην συγκροτεί κοινοβουλευτική ομάδα καθώς δεν συμπληρώνει πλέον τον επιθυμητό αριθμό των πέντε βουλευτών.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *